Vorige week was het weer zover voor de kinderen van groep 5 tot en met 8 van de basisschool. Het jaarlijkse Jeugdkamp stond weer voor de deur. Een week vol met spelletjes, gezelligheid en plezier en ook dit jaar was deze week meer dan geslaagd voor de 55 kinderen die meegingen.

Op dinsdag ging de week van start en vertrokken de kinderen onder toeziend oog van de 18-koppige leiding op de fiets naar Ommen. Perfecte timing want vanaf die dinsdag begon de hittegolf en was het dan ook prachtig weer om een week op Jeugdkamp te gaan. Dit in combinatie met het enthousiasme en de energie van zowel de kinderen als de leiding zorgde voor ideale omstandigheden voor het Jeugdkamp 2016. Het werd dan ook een prachtige week voor zowel de kinderen als de leiding.

Het thema was dit jaar de “Olympische Spelen” en vele spelletjes stonden dan ook in het teken van Olympische sporten. Zo stonden onder meer het speerwerpen, kogelstoten en verspringen op het programma. Daarnaast was er echter ook ruimte voor andere activiteiten zoals een dropping, een vossenjacht in het bos en uiteraard mocht ook de traditionele spooktocht niet ontbreken.

Naast alle geplande activiteiten nam ook het weer een deel van de ‘organisatie’ voor zijn rekening. Voor sommige activiteiten die gepland waren was het ’s middags simpelweg te warm waardoor er hier een daar wat geschoven werd met de dagprogramma’s. De middagen stonden door de warmte dan ook veelal in het teken van water, water en nog eens water. Op deze manier konden de spelletjes gecombineerd worden met verkoeling in het zonnetje, wat de week nog weer een beetje extra mooier maakte.

Op vrijdag werd de week vervolgens afgesloten met een heerlijk frisse duik in zwembad ‘Olde Vechte’ in Ommen. Daarna werd de terugreis naar Mariënheem ingezet met een pitstop in Lemelerveld waar een heerlijk patatje werd gegeten bij Café ’t Hoekje. Een half uur later fietsten de kinderen echter weer het vertrouwde thuisgebied binnen en zat om 17:30u de heerlijke week er al weer op.

Gelukkig ging dit einde wel gepaard met een klein omweggetje via Gasterij de Kruidentuin waar de kinderen nog een waterijsje kregen. Gewapend met een waterijsje en een heleboel mooie verhalen en herinneringen liepen de kinderen vervolgens hun ouders tegemoet bij ’t Asspel. Het Jeugdkamp kon ook dit jaar weer terugkijken op een geweldige week met hele leuke activiteiten en prachtig weer.

Het bestuur en de leiding van Jeugdkamp Mariënheem wil hiervoor dan ook de kinderen en sponsoren enorm bedanken! Met het hele dorp hebben we 55 kinderen weer een onvergetelijke week kunnen bezorgen dus wat ons betreft: graag tot volgend jaar!

p.s. Wilt u Jeugdkamp Mariënheem en alle bijbehorende activiteiten van dicht(er)bij volgen? Word dan vrienden met ons op Facebook! Je kunt ons vinden onder de naam “Jeugdkamp Marienheem”.

Deel dit via social media