Een feestweekend moest het worden en dat werd het. Zaterdagmiddag stond in het teken van de vrijwilligers van de Schalm. Ruim 60 vrijwilligers werden in het zonnetje gezet door een vaste groep vrijwilligers. De middag werd opgeluisterd door een bekend Mariënheems duo met een poppenkast voorstelling wat ook uitmondde in een poppenkast.
 
Waar is de tijd gebleven hoor ik velen van u hardop denken. En wat is er verandert in al die jaren behalve mijn grijze haren! Zo begon voorzitter Ronald Holtmaat van de Schalm in Mariënheem vanmiddag met zijn speech tijdens de receptie welke gehouden werd ter ere van het 40 jarig jubileum en als afsluiting van de renovatiewerkzaamheden.

De eerste grote verbouwing vond plaats in 2006 en nu anno 2016 is de Schalm weer onder handen genomen. De Schalm moet hierdoor duurzamer worden, en toekomstbestendig blijven als gemeenschapscentrum. Zo zijn de raampartijen vervangen met thermopeenglas geplaatst, led verlichting in de zaal geplaatst en zijn er nieuwe wanden in de zaal gekomen welke een hogere isolatiewaarde hebben. Vooral de fotocollage op de wanden werden met ohs en ahs overladen. Uiteindelijk moet de verbouwing er toe bijdragen dat de energienota’s laag blijven en daarmee een lagere belasting voor het milieu oplevert. De genoemde aanpassingen konden gerealiseerd worden door eigen spaargeld aangevuld met bijdragen van het Oranjefonds, VSB-fonds, de Rabobank en het Prins Bernhard Cultuurfonds.

De Schalm staat voor samenwerking stimuleren en faciliteren van activiteiten op verschillende terreinen (cultuur, sociaal werk (ontmoeten) en educatie) welke belangrijke speerpunten zijn voor de Schalm.

Foto's van de renovatie van de laatste tijd klik HIER

Foto's van de vrijwilligersmiddag zaterdag en de receptie zondagmiddag klik HIER

Foto's door Gerard Achterhoek en Harrie Huisman

Foto's volgen zo spoedig mogelijk door de mensen van het Omnihuus (het complete archief centrum)

Deel dit via social media