Zondag was er hoog bezoek in de kerk. Jawel, Sinterklaas en zijn Pieten waren aanwezig en voor alle kinderen die hun schoen hebben gezet was er iets in de schoen. Leuke foto’s zijn hier te vinden. Tip: houd ook de facebookpagina van Mariënheem Online in de gaten. 

 

Voor komende week zijn de volgende activiteiten gepland.

 

Bijeenkomst ‘verlangen’ op 8 december 2016
Bijeenkomst : “Verlangen”
Georganiseerd door: KBO
Wanneer: donderdag 8 december
Aanvang : vanaf 9:30 uur
Waar: De Schalm

De bijeenkomst “Verlangen” is een speciale bijeenkomst van vieren in het teken van verlangen. Een morgen waar geloof, leefbaarheid en gezelligheid centraal staan.

Indien u geen vervoer hebt, zorgen wij dat u gehaald wordt. Opgave daarvoor en verdere informatie bij Annie Achterhoek tel. 351312

Puzzeltocht voor het hele gezin op 10 december vanaf 16.00 uur.

Een puzzeltocht voor het hele gezin in het teken van het thema. Scouting Raalte in samenwerking met bewoners uit ons dorp verzorgen deze middag. U bent allen van harte welkom om hieraan deel te nemen. Deelname is voor eigen risico. Voor vragen kunt u contact opnemen met Mart Koggel, o6-10278139 / Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Kerstverhaal filmen voor en door kinderen van groep 7 en 8

Op zaterdag 17 december gaan de kinderen volop aan de slag om hun eigen Kerstverhaal te maken en te filmen. Ze starten om 13.00 uur in de Schalm.

 

Kerststallentocht op 21 december 2016 van 18.00 tot 21.30 uur

Een fantastisch hoogtepunt van het thema: Verlangen naar Kerst zet ons in beweging! is de kerststallentocht op 21 december 2016.

Op woensdag 21 december 2016 wordt er een grote verlichte kerststallentocht georganiseerd in Mariënheem. Deelnemers leggen een route af door het dorp, waarbij ze op 13 punten kerststallen kunnen bezichtigen. De kerststallen worden geleverd door dorpsbewoners, lokale verenigingen en organisaties. Elke kerststal heeft zo z'n eigen verhaal en de vele vrijwilligers zullen hier ook iets over vertellen. Er zijn levensechte kerststallen, maar ook miniaturen. Zo staan er Kerststallen door kinderen gemaakt in de kerk, zijn de etalages en de beeldentuin bij Eikelhof voorzien en hebben mensen thuis ook hun tuin en ramen in de sfeer gebracht van kerststallen.

Beginpunt is bij ’T Aspel en parkeren is mogelijk bij ’t Aspel en restaurant De Kruidentuin. Tijdens de tocht wordt er gezorgd voor versnaperingen. En natuurlijk zijn er kerstmannen, een zangkoor en livemuziek maar ook de midwinterhoorn zal niet ontbreken. De toegang is gratis.

De route is goed begaanbaar. Mensen die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van een rolstoel die gratis beschikbaar is. Opgave daarvoor en verdere informatie bij Annie Achterhoek tel. 351312

Wij hopen u allen te mogen begroeten en wensen elkaar een gezellige en sfeervolle beleving van Kerst tijdens de tocht toe.

Oproep: Heeft u een kerststal die u beschikbaar wilt stellen voor deze tocht? Heeft u hierbij mogelijk een verhaal die u wilt vertellen of op schrift heeft? Neem dan contact op met August Holtmaat 06-4035 5006

Kerstverhaal filmen

 

Hallo jongens en meisjes van groep 7 en 8.

In het kader van het thema: Verlangen naar Kerst zet ons in beweging!, gaan wij het Kerstverhaal in onze eigen stijl filmen.

Wanneer: zaterdag 17 december
Hoe laat: 13:00-17:00
Waar: de Schalm
Wat: Kerstverhaal filmen
Kosten: 1 euro per persoon

Opgeven kan ALLEEN via de site: www.vagmarienheem.nl

 
KINDJE WIEGEN

Beste jongens en meisjes,

Op 1e Kerstdag om 11.30 uur is er weer “kindje wiegen” in de kerk.

Samen luisteren we weer naar het kerstverhaal. En als je het leuk vindt mag je zelfs in het verhaal meespelen als engel of schaapje.

We hebben ook dit jaar zelfs weer een echte Jozef, Maria en kindje Jezus.

JIJ KOMT TOCH OOK??

Neem je papa, mama, opa, oma, vriendjes en vriendinnetjes mee en dan maken we er samen weer een mooie viering van.

 Je mag ook weer helpen de kerstboom in de kerk te versieren,

kleur de kleurplaat mooi in, knip hem uit, maak er een lintje aan en neem hem

1e Kerstdag mee.

 

Tot dan…

Namens de Werkgroep Kindje wiegen, Nienke Koenjer
Akkerwinde 6, 0572853011, 0613950852

Deel dit via social media