Op zaterdag 17 december gaan de kinderen volop aan de slag om hun eigen Kerstverhaal te maken en te filmen. Ze starten om 13:00 uur in de Schalm. Kosten zijn €1,- per persoon en je moet je opgeven via: www.vagmarienheem.nlMeer info over de onderwerpen in de titel vind je hier!

 

Kerststallentocht
Een fantastisch hoogtepunt deze kerst is de kerststallentocht op 21 december 2016. De kerststallentocht is op 21 december van 18:00 uur tot 21:30 uur.

Tijdens deze tocht wordt er een grote verlichte kertstallentocht georganiseerd in Mariënheem. Deelnemers leggen een route af door het dorp, waarbij ze op diverse punten kerststallen kunnen bezichtigen. De kerststallen worden geleverd door dorpsbewoners, lokale verenigingen en organisaties.

Elke kerststal heeft zo z'n eigen verhaal en de vele vrijwilligers zullen hier ook iets over vertellen. Er is een levensechte kerststal, maar ook miniaturen. Zo staan er kerststallen (door kinderen gemaakt) in de kerk, zijn etalages aangekleed met een kerststal en is bij Eikelhof een mooie bronzen kerststal te zien. De gehele route is sfeervol aangekleed.

Beginpunt is bij ’T Aspel en parkeren is mogelijk bij ’t Aspel en restaurant De Kruidentuin. Tijdens de tocht wordt er gezorgd voor versnaperingen. En natuurlijk zijn er kerstmannen, een gelegenheidskerstkoor en livemuziek maar ook de midwinterhoorn zal niet ontbreken. De toegang is gratis.

De route is goed begaanbaar. Mensen die slecht ter been zijn kunnen gebruik maken van een rolstoel die gratis beschikbaar is.

Oproep: Heeft u een kerststal die u beschikbaar wilt stellen voor deze tocht. Heeft u mogelijk hierbij een verhaal die u wilt vertellen of op schrift heeft.

 

Plattegrond Kerststallentocht

 Kerststallentocht Lang

 Voor overige vragen en informatie kun je contact opnemen met August Holtmaat 06-4035 5006

Voor het gebruik maken van de rolstoel kun je contact opnemen met Annie Achterhoek: tel. 351312

Kerstverhaal met poppenspeler op 22 december om 18.00 uur.
De basisschool St. Antoniusschool viert op 22 december om 18:00 uur KERST. Groep 8 verzorgt samen met Willien van Dam de kerstvoorstelling. Willien is een poppenspeler, die samen met de kinderen haar bijzondere poppen tot leven laat komen. De leerlingen zitten allemaal voorin de kerk, zodat ze de poppen goed kunnen zien. Ook alle bewoners uit Marienheem zijn welkom bij deze voorstelling.

De kerstviering op 24 december wordt een viering voor jong en oud. Na de viering van 19:30 uur is er op het plein achter de kerk nog gelegenheid voor een gezellige samen zijn.

Kindje wiegen
Op 1e Kerstdag om 11:30uur is er weer “kindje wiegen” in de kerk.

Samen luisteren we weer naar het kerstverhaal. En als je het leuk vind, mag je zelfs in het verhaal meespelen als engel of schaapje. We hebben ook dit jaar zelfs weer een echte Jozef, Maria en kindje Jezus.

Neem je papa, mama, opa, oma, vriendjes en vriendinnetjes mee en dan maken we er samen weer een mooie viering van.

Je mag ook weer helpen de kerstboom in de kerk te versieren, kleur de kleurplaat mooi in, knip hem uit, maak er een lintje aan en neem hem 1e Kerstdag mee. Deze kleurplaat vind je op de volgende pagina!

Deel dit via social media