Ja, ja en dan al weer samen op naar de laatste week van advent. We hebben mooie weken gehad met daarin veel beweging. De kinderen van groep 7 en 8 hebben tijdens VAG een geweldige film gemaakt over het Kerstverhaal. Deze week is de laatste week van advent en daarmee begint de week van Kerst 2016.

 

Kerststallentocht

Woensdag 21 december tussen 18:00 uur en 21:30 uur kan iedereen de sfeervolle route lopen en vele kerststallen bewonderen, deze tocht leidt langs verschillende punten in het dorp. We hopen dat veel dorpsgenoten hiervan gaan genieten.

Kerstverhaal met poppenspeler
De basisschool viert op 22 december om 18:00 uur Kerst. Groep 8 verzorgt samen met Willien van Dam de kerstvoorstelling. Willien is een poppenspeler, die samen met de kinderen haar bijzondere poppen tot leven laat komen. De leerlingen zitten allemaal voorin de kerk, zodat ze de poppen goed kunnen zien. Ook alle bewoners uit Marienheem zijn welkom bij deze voorstelling.

Kerstnachtviering
In de Kerstnachtviering staat beweging centraal. De viering start om 19:30 uur, jong en oud is hierbij uitgenodigd. Met het koor Media Vita en voorgangster pastor Astrid van Engeland zal de viering vol beweging zijn in het teken van het hoogfeest van Kerst. In het thema: “Verlangen naar Kerst zet ons in beweging!” is Kerst het hoogtepunt.

Wat zet jou in beweging? Geraakt worden en bewogen zijn maakt dat je in beweging komt. Een viering waarin ook kinderen zullen zingen.

Na afloop van de viering is er achter de kerk nog even een moment van gezelligheid met muziek en drankje.

Kindje wiegen
Op 1e Kerstdag om 11:30uur is er weer “kindje wiegen” in de kerk.

Tweede Kerstdag vrijblijvende gezellige inloop tussen 14.30 en 17.00 uur.
Wil je op tweede Kerstdag er even uit om welke reden dan ook? ’s Middag zijn de kerk en de Schalm geopend en is er een vrijblijvende gezellige en sfeervolle inloop tussen 14.30 en 17.00. De kerk is open en sfeervol verlicht en met muziek. Wil je even iets drinken? Dan kun je terecht in de schalm. De film van het kerstverhaal zal worden getoond. Deze film is gemaakt door de kinderen van groep 7, 8 en de VAG.

Evalueren op 4 januari 2017 
Voor de echte afronding van het thema gaan wij naar 2017. Op woensdag 4 januari 2017 willen wij iedereen uitnodigen die op welke wijze dan ook betrokken is geweest bij de invulling van dit thema. Voel je vrij en kom met ons je ervaringen delen. Wat kunnen wij met elkaar vaker doen? Waar liggen nog meer kansen en mogelijkheden?

De uitnodiging voor deze bijeenkomst vindt u verderop in de MIK.

Wij hopen velen te ontmoeten. 

Deel dit via social media