Het Spiritualiteitscafé Raalte organiseert op donderdag 26 januari haar vierde activiteit van het themajaar ‘In beweging’. Holkje van der Veer, Dominicanes, gaat met aanwezigen in gesprek.

 

We leven in een cultuur die nogal gefixeerd is op lichamelijke perfectie. Holkje van der Veer is drager van het syndroom van Marfan, een aangeboren aandoening van het bindweefsel. In haar boek ‘Veerkracht’ beschrijft ze open en kwetsbaar over wat ze heeft meegemaakt en waar ze nog steeds dagelijks mee te maken heeft. Op 26 januari geeft ze een kijkje in haar leven, waar veel mensen met een bijzonder lichaam zich in zullen herkennen en zich door bemoedigd zullen voelen. ‘Ik heb mijn leven ontvangen en ik heb het net als ieder mens te doen met wat ik gekregen heb. (…) Ik ben er zoals ik tot leven geroepen ben en ik ben ervan overtuigd, dat mijn lichaam goed is zoals het is’.

Holkje gaat openhartig met ons in gesprek. Hebben we niet allemaal onze beperkingen? Hoe kunnen deze een bron van kracht  zijn? Wat heeft de Dominicaanse spiritualiteit haar te bieden?

Je bent welkom op donderdagavond 26 januari a.s. in de Pauluszaal, Westdorplaan 122 te Raalte. De inloop is vanaf 19.30 uur met koffie/thee. De avond duurt van 20.00 tot 22.00 uur. Er wordt geen entreegeld gevraagd, aanwezigen kunnen een vrije gift doen. Koffie en thee zijn verkrijgbaar à € 1,- per kop.

Aanmelden kan tot 23 januari a.s. via e-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Als je vragen hebt kun je die aan dit e-mailadres sturen.

In het seizoen 2016 – 2017 organiseert het Spiritualiteitscafé Raalte weer een aantal bijeenkomsten op het raakvlak van cultuur, kunst, religie en de samenleving. Door in gesprek te komen met elkaar en door te luisteren naar wat anderen bezighoudt kunnen we geïnspireerd worden voor ons dagelijks leven. Het thema in seizoen 2016/2017 is ‘In beweging’.

Deel dit via social media