Wanneer de eerste lammetjes en lentebloesems zijn gesignaleerd, beginnen vanzelf de voorjaarskriebels. En daarmee de gedachte: wat zullen we ditmaal met Pasen eens voor lekkers gaan maken? Overesch Ecologische Landbouw en kok Paul Herbrink hebben daar al diverse ideeën over. En omdat recepten er zijn om te delen is zaterdag 8 april iedereen van harte welkom. Kom van 10.30 tot 16.00 uur voorjaarsinspiratie proeven tijdens de gezellige kookdemonstratie in de boerderijwinkel.

Kookinspiratie in de winkel

Wat te denken van crostini met frisse salade? Of smakelijke hapjes met rauwe ham? Kok Herbrink heeft nog veel meer verrassende gerechtjes bedacht. Allemaal even lekker en geïnspireerd op het voorjaar. Bovendien zijn Herbrinks recepten voor iedereen, keukenprins, - prinses of niet, prima te maken. Niet te ingewikkeld met pure ingrediënten. ,,Hiermee kunt u net even iets anders op tafel zetten”, aldus Jan Overesch, die de kok uitnodigde om alle klanten inspiratie voor de Paasdagen te geven. Herbrink staat bovendien bekend om een mooie presentatie van al dat heerlijks. De enthousiaste kok: ,,Het leuke is dat u het allemaal zelf kunt komen ervaren in de winkel! En mocht u nog andere kookvragen hebben: stel ze gerust.” Alle recepten zijn natuurlijk gratis verkrijgbaar in de boerderijwinkel. Overesch Ecologische Landbouw staat de hele dag trouwens in het teken van Pasen en voorjaarsvrolijkheid. Voor kinderen is er een springkussen en even een kijkje bij de biggen nemen mag natuurlijk niet ontbreken.

Versgebakken brood

En neem gerust alle tijd om rond te snuffelen in het uitgebreide assortiment. Sinds kort heeft de gezellige boerderijwinkel een oven. Hierdoor is het mogelijk om ter plekke brood af te bakken. Jan Overesch: ,,We hebben dus altijd lekker vers brood in huis. Het komt van biologische bakker Verbeek uit Brummen. Gist of desem, en altijd zonder toevoegingen. Of, zoals ze zelf zeggen: dit brood bestaat uit tijd, meel en water.” Dit Bourgondische brood kent verschillende soorten, waaronder bijvoorbeeld Donker meerzaden, Bruin zonnepit en Licht meergranen. Wie in de winkel rondloopt, ziet dat in het assortiment het voorjaar al flink te merken is. Denk aan frisgroene bladgroenten zoals veldsla en postelein. Allemaal puur en eerlijk van smaak. En altijd van eigen erf of van collega’s uit de regio. Kom het allemaal zelf beleven op zaterdag 8 april. De familie Overesch en kok Paul Herbrink nodigen iedereen van harte uit om dan te komen proeven en kookinspiratie op te doen voor de Paasdagen.

Deel dit via social media