’t Is weer voorbij, die mooie avondwandeldriedaagse. Hij begon op een fijne maandagavond, bij de ons zo vertrouwde Schalm. De eerste instructie op de route betrof iedere dag de veiligheid: er werden weer fel oranje hesjes uitgedeeld en aan de linkerkant van de weg lopen. Voor onverhoedse blessures liepen er mensen mee van de EHBO-vereniging. Fris en fruitig ging men van start, kijk maar.  Deze eerste dag leidde de tocht de fanatieke wandelaars langs een lusje richting Luttenberg. Onderweg was er natuurlijk een pauze: voor de vijfkilometerroute was dat bij de Vaste plantenkwekerij van Arjan Schepers voor de deur, waardoor de wandelaars ook een blik konden werpen op wat daar groeit en bloeit en de familie vond het ook gezellig, die levendigheid voor de deur! Naast het lusje was er ook een flinke tienkilometerlus andere paden op en andere lanen in, langs weides, met op het uiterste puntje de pauzepost.

Dinsdag waren er twee Raamsroutes. Het weer werkte ook weer mee; droog en aangename wandeltemperatuur. Dat had de organisatie puik geregeld.

De oranje sliert golfde vanavond onder het bladerdek van de Schoonheetenseweg door en hield halt bij Loonbedrijf van der Vegt, waarna er sluipdoorweggetjes gelopen werden langs de waterleiding. Met snelle kwieke stapjes liepen de allerkleinsten, met soepele lange passen degenen met langere benen. De losse oranje plukjes van de gigantisch enthousiaste tienkilometerlopers mochten eerst langs het altaar in het parochiebos alvorens het paadje langs de waterleiding te bewandelen. Na een ommetje over de Kloosterdijk – jaja, een avond van bezinning voor deze routelopers – mochten ook deze wandelaars genieten van een pauze bij het Loonbedrijf. Na nog een flink stuk over de Raams leidde deze route via het parochiebos weer naar de Schalm. Een impressie van de kleurige gezelligheid van de wandeldriedaagse en de fraaie natuur van ons dorp, is hier en hier op video vastgelegd door onze hoffotografen.

Nog niet alle hoeken van Mariënheem waren bewandeld – gelukkig hadden we de woensdag nog! Deze dag mocht de vijfkilometergroep over de Ten Haveweg en de Steege naar het Groot Hoberspad, weer een prachtig stukje van onze Ommetjes meenemend. Na een fijne pauze bij Huize Gerner ging de stoet over de Wissinkweg terug richting bebouwde kom en het eindpunt. Ondertussen liepen de langeafstandslopers nogmaals richting Luttenberg maar dan weer net even anders dan maandag, waardoor je weer ander fraais ziet onderweg. Zij hadden pauze aan de voet van de Luttenberg. Op de route gebruikten ook zij Ommetjes. Langs de Nijverdalseweg konden de fans hen goed aan komen zien lopen!

Want fans, die waren er bij de Schalm. Voor de losse plukjes tienkilometerlopers en voor de grote schare vijfkilometerwandelaars. Puck Jansman was er klaar voor met zijn befaamde ijskar en had veel vanille-ijs paraat. Invincible André praatte de intocht aan elkaar. De organisatie wachtte de wandelaars op met de aftekenlijsten en medailles. De fans stonden paraat met bloemetjes en andere beloningen. Alle binnenkomende wandelaars werden enthousiast onthaald. Hier is de gezelligheid te zien en te horen en zijn bijna de ijsjes te proeven. Volgend jaar weer! Daarvoor is wel nieuwe aanwas nodig voor de organisatie, want daar zijn er enkele bij die nu eens zelf willen wandelen! Organisatie en alle andere vrijwilligers: zeer hartelijk bedankt!

Foto's van de inhaling zijn HIER te bekijken.

Verslageving: Anique Pakert, Video: Henk Klein Koerkamp, Foto's Harrie Huisman

Wandeldriedaagse 5 KM dinsdag 28.05.2019 from Harrie Huisman on Vimeo.

Deel dit via social media