Iedereen bij Hippische Vereniging de Heemruiters in Mariënheem is ontzettend trots op ponyclublid Hanna Heetkamp (12 jaar) die afgelopen zaterdag 24 augustus Nederlands Kampioen is geworden in de categorie A/B klasse L springen. Na kampioen te zijn geworden van de regio Overijssel op de Galoppade in Heeten, waar ze met 2 pony’s zeer goed heeft gepresteerd, mocht zij er met één aan de start komen op de Hippiade in Ermelo. Samen met haar pony Browny heeft ze daar een bijzondere prestatie neergezet door twee parcoursen foutloos te rijden en daarna in de barrage als snelste de finish te bereiken. Daarmee verdiende ze in een deelnemersveld van 18 combinaties de gouden medaille.

Bij thuiskomst bij stal Thooms was er langs de oprit een mooie versiering met vlaggetjes opgehangen. En dinsdagavond, na de ponylessen in Manege Bartels, is Hanna ook nog even kort in het zonnetje gezet voor haar geweldige prestatie. Vanwege het warme weer gingen de lessen niet door maar mocht een waterbad natuurlijk niet ontbreken.

Dit was mogelijk haar laatste concours met haar kleinste pony’s want ze gaat in het vervolg met een grotere pony aan het werk. Met dit kampioenschap heeft ze een mooie periode afgesloten.

Deel dit via social media