De bladeren verkleuren en vallen van de bomen, de ene plensbui is nog niet voorbij of de andere dient zich alweer aan en tussendoor word je af en toe van je sokken of je fiets gewaaid. Maar de mensen die Houtdorp 2019 organiseren laten zich niet tegenhouden en de ruim tachtig kinderen die meedoen blijven lekker droog en warm in manege Bartels aan de Raamsweg in ons eigen Mariënheem.

Al van ver zijn de hamers te horen die op de koppen van de spijkers slaan – en af en toe ernaast.

Het zagen en boren wordt veiligheidshalve gedaan door de vele vrijwilligers die ook dit jaar weer mee helpen om er alweer een succes van te maken. Sportief offeren zij weer een paar uur op! Zo ook in de kantine: soep, broodjes knakworst en een beker yoghurtdrank gingen er bij de kinderen prima in. Met de logistieke ervaring die het ‘lunch-team’ heeft dit dat ook weer gesmeerd! Ze liepen zich het vuur uit de sloffen voor de hongerige meute.

Het thema dit jaar: sportdorp! Ideaal natuurlijk voor ouders, grootouders en broertjes en zussen die bij het feest ’s avonds komen kijken. Dan kunnen ze ook nog aan de conditie werken! Er waren glijbanen en een skatebaan, een sporthal en een sportpaleis en groep 8 houdt de wacht! Werd dit alles een beetje teveel, was er een chillroom van groep 7. Na het sporten een beetje make-up of nieuwe nagellak was natuurlijk ook mogelijk en er waren voor jong en oud, voor sportief of kijken diverse versnaperingen.

Waarin een klein dorp groot kan zijn: alweer een geslaagde editie van Houtdorp Mariënheem - met dank aan alle vrijwilligers en sponsoren! Voor een impressie van hoe sportief en gezellig het was: zie hier, hier en natuurlijk ook op marienheemonline, foto’s en voor bewegend beeld hier en hier

Tekst: Harrie Huisman en Anique Pakkert

Foto's Gerard Achterhoek, Eveline Wippert, Anique Pakkert, Harrie Huisman

Video's: Gerard Achterhoek, Harrie Huisman

Op Marienhem online staat een kleine selectie aan foto's over deze editie van HOUTDORP 2019, alle foto's zijn te zien op de beeldbank van Mariënheem

Houtdorp 2019 from Harrie Huisman on Vimeo.

Houdorp2019 - GA from Harrie Huisman on Vimeo.

Houtdorp 2019 from Harrie Huisman on Vimeo.

Deel dit via social media