In de laatste week van 2019 (26 december t/m 30 december) en de eerste week van 2020 (2 en 3 januari) staat manege Bartels in Mariënheem als vanouds geheel in het teken van springconcours de Sallandse Ruiterdagen. Wij presenteren u dan alweer de 38e editie van ons evenement.

 

Een gezellig evenement waarbij,  in een ongedwongen sfeer en een sfeervol aangeklede manege, sportief veel strijd geleverd wordt. Het draait bij de Sallandse Ruiterdagen natuurlijk allemaal om de paardensport en de hoofdprijs: “de Gouden Aar”. Bovendien is het een hele mooie gelegenheid om topruiters in actie te zien. Er wordt topsport bedreven, maar allemaal wel in een heerlijke einde jaar sfeer waarbij de manege en de tribunes zijn verwarmd en waarbij ook ons vernieuwde eetcafé in kerstsfeer zal worden aangekleed. 

Het grote spektakelstuk, het hoogte punt van de Sallandse Ruiterdagen, is de grote finale op 30 december. In de avond strijden de beste ruiters met de beste paarden om de hoofdprijs van de Ruiterdagen in de M- en Z/ZZ-finale. op vrijdagavond 27 december is er een 1.40m rubriek en op zaterdagavond 28 december hebben we een nieuwe rubriek: Jackpot springen. Op 29 december worden de B- en L-finale gereden. Misschien wordt er iets minder hoog gesprongen, de spanning en de strijd zijn er niet minder om. In totaal verschijnen er tijdens de Sallandse Ruiterdagen naar verwachting ongeveer 800 ruiters aan de start.

Natuurlijk zijn we ook de vele sponsoren zeer erkentelijk voor hun bijdrage want ook zonder hen is het niet mogelijk om zo'n evenement te organiseren.

Om de toegang alle dagen gratis te houden, wordt het evenement georganiseerd en gedragen door louter vrijwilligers. De Sallandse Ruiterdagen zouden zonder de hulp van al onze vrijwilligers niet kunnen bestaan, daar zijn we ze dan ook echt heel dankbaar voor!

En hoewel iedereen van harte welkom is, nodigen wij ook dit jaar weer speciaal de senioren in Mariënheem uit om op 27 december vanaf 13.30 uur gezellig in de kantine onze gast te willen zijn. Vanuit daar heeft u een prachtig overzicht op het parcours.

Wij hebben de koffie voor u klaar en een stoel voor u vrij, tot dan!

Hartelijke groet,
Bestuur Stichting Sallandse Ruiterdagen

Deel dit via social media