Schalmloop 2019

Zondag 24 november zijn de deelnemers aan de Schalmloop, de derde van in totaal tien lopen van het Sallands Cross Circuit, weer gestart én gefinisht in manege Bartels. De lopers starten binnen, in de rijbak, de enige wedstrijd binnen het Sallands Cross Circuit waar de start en finish droog is.

De lopers van de langste route, de 10,2 kilometer, lopen één grote en één kleine ronde door het Boetelerveld. De deelnemers aan de 5,9 kilometer lopen één kleine ronde. De jeugdloop van 2,4 kilometer pakt een klein stukje Boetelerveld mee en de 1 kilometer gaat door de rijbak en buiten op het terrein van de manege.

Om door het Boetelerveld te lopen heeft Landschap Overijssel toestemming gegeven. Wel is dan een extra vergunning nodig. Als organisatie dragen we één euro per deelnemer af in het kader van Support for nature, een bijdrage voor evenementen in nationale natuurgebieden. De deelnemers betalen deze extra euro via hun deelnamegeld. Op die wijze kan er gecrost worden door dit unieke Natura2000-gebied.

De deelnemers waren enthousiast over de route, al was het soms toch een beetje glad op de paden. Maar dat hoort bij een hardloopcross, zo was de mening van de hardlopers.

Deel dit via social media