De Heemruiters hebben een reden voor een feestje. Op 2 en 3 januari was Manege Bartels het decor van de Sallandse Ruiterdagen voor de pony’s. Dit festijn wordt jaarlijks georganiseerd door Hippisch Vereniging de Heemruiters. Dit jaar was dit alweer de 38 e editie.


Tijdens dit springconcours komen verspreid over 2 dagen de klasse B t/m Z in actie waarbij om de Gouden Aar gestreden werd tijdens de finale op 3 januari. Hierbij waren de deelnemers van de Heemruiters zelf in eigen huis oppermachtig. Bij de finale van de klasse B en L in de categorie A, B en C werden de prijzen 1 t/m 5 bijna geheel verdeeld onder de leden van De Heemruiters, namelijk de Gouden Aar werd gewonnen door Hanna Heetkamp met haar pony Jolly Jumper en de 3 e , 4 e en 5 e prijs door Bibi Hondeveld met Stukhuster Derk, Hanna Heetkamp met Browny en Silke Kogelman met Jacko.

Ook in de finale van de klasse M en Z werd de Gouden Aar gewonnen door een lid van de Heemruiters, namelijk Marlou Knobben met haar pony Spitfire. In de Klasse B en L, categorie D en E, werd de Gouden Aar gewonnen door Vince Nanning met Tomboy van de Holterbergruiters. De derde prijs in deze klasse ging naar Nina Timmer met King Of The Disco, wederom een Heemruiters lid.

In het oude jaar op 26 t/m 30 december worden traditiegetrouw de Sallandse Ruiterdagen voor de paarden verreden. Ook hier lieten de leden van de Heemruiters van zich spreken. Namelijk in de finale van de klasse B ging de 3 e prijs naar Jara Huisman met haar paard Jiske van de Elsakker en de 7 e prijs naar Rosan Heethaar met haar paard Dubai. Tevens heeft Rosan Heethaar met haar paard Dubai het nieuwe rubriek “Jackpot Springen” gewonnen.

De Gouden Aar van de paarden gingen naar: Klasse B: Kirby Nijenkamp van RV Arion, klasse L: Peter van der Weegh van RV ’t Reelaer, Klasse M: Marcel Boer van RV Ceres en de Klasse Z-ZZ: Steven Veldhuis van RV Isodorusruiters.

Deel dit via social media