Ook dit jaar kwam er weer van alles voorbij tijdens de jaarlijkse Playbackshow in Mariënheem. We hebben alle hoeken van de wereld voorbij zien komen en ook diverse decennia beleefd! Een en ander werd weer vlot aan elkaar gebabbeld door Eef en Sanne en de acts werden door juryleden prins Frank, Iris en Leo beoordeeld op onder andere uitstraling, playback, gebruik van het podium. Maar eerst opening door de dansmariekes! Al huppelend en zwaaiend, hand in de zij namen zij als eerste het podium in bezit. De Gardedans door de Senioren dames, uitgevoerd op Latin muziek, was weer een pareltje met de beentjes omhoog. Van Latijns-Amerika reisden we naar de USA met de showdans van de junioren: een frisse werveling van cheerleaders, allemaal met een brede lach op hun gezicht!

Dan begon de Playbackshow echt met “How far will I go” door Pien en Anne. We reisden per vlot naar de andere kant van de wereld. Ze luisterden naar de zee en naar de beat van de muziek. Voor degenen met heimwee bracht het volgende nummer respijt: Britt, Nyka, Amber Carmen, Mirthe, Dinte en Tess brachten ons met “Leef” terug naar Nederland, naar Amsterdam. Ze hadden een choreografie passend bij volkszang en jumpstyle en zorgden voor een knallend einde! Maar eh, carnaval is het toch? Dat klopt, bij Hoevelaken: rechtsaf!

Door naar Brabant met de Snollebollekes, waar Kaylee en Nouk de vloer aan het koken brachten met “de vloer is lava”. Gaan met die vulkaan! Jawel, tijdens carnaval is er vulkanisme in Brabant! Voor enige orde in de zaal zorgden twee prachtige politieagentes op het podium: Marit en Naomi. Ze hadden fraaie stoere moves en een bloedserieuze diashow, maar gelukkig hoefde er vanavond niemand gearresteerd te worden.

Een uitstapje naar een land met eenhoorns volgde: Loïs, Sophie en Senna brachten een BFF-song. “Without you, I’m just a sad song” zongen ze, een lief liedje in nightcore, met een fijne chorplaybackshow 2020 29 20200222 1794176980eografie. Daarna BAM terug naar carnaval-land met Bram en Kees en hun medley van het FeestTeam! Naar links! Naar rechts! De hele zaal deed mee. Hier konden we heel even van bijkomen tijdens de reis terug naar USA met de Countrydans door de charmante Dames van de dansmariekes. Na de pauze bevonden wij ons in Achterhoeks Mariënheem. Boer’njongens die op de fiets arriveren en Oerendhard een klassieker ten gehore brachten op onder andere een hooivork. De hoender en de vrouw die stoven aan de kant; het droevige gedeelte van de song werd ingetogen gebracht. Onvervalste boerenrock; een steun voor de boeren; en aan ’t werk bij prins Frank. 

Gingen we eerder nog naar links, naar rechts, nu gingen we gaan het midden met Sanne en Emely! Fijne spring-in-‘t-veld meisjes met een fijne choreografie op een fijne melodie ‘The Middle”! Daarna door naar de Australische kust, want er kwamen een paar haaien het podium op. Het werd een hele beestenbende met “Babyshark”. Ook konijnen en vliegjes kwamen aan de beurt bij Nyka, Tess, Dewi en Dinte. De haaien bleken gelukkig niet echt maar oh-nee-sies, of one-sies, ofzo. Twee fleurige meiskes: Evi en Tessa lieten ons vervolgens tijdreizen. Zaten we nog met carnavalskriebels, of kriebels van de haaien!, nu brachten ze ons naar het voorjaar met “Lentekriebels” wanneer we bijna weer naar buiten mogen ‘met zonder jas’! Ook de volgende artiest gaf ons een beetje de kriebels: deze mystery-guest kwam op met ‘Oh fortuna’ en zag er wel heel spannend uit, maar hij kwam puur om ons te vermaken met “Let me entertain you”. Nou, dat deed je zeker Jesse!

Na al deze opwinding konden we genieten van een kwartet meisjes met konijnenoortjes en – staartjes dat met veel plezier een strakke choreografie bracht op “Lief klein konijntje had een vliegje op zijn neus”. Toen was het tijd voor het reclameblok! Maakjekraker.nl presenteert de carna+2020! Deze carnavalsmachine maakt hits waar je bij staat en de heren Sep, Stan en Tygo brachten dit met bakken enthousiasme en bakken bier. We reisden over het podium: naar links, door de knieën, naar voren en weer terug. Toen zij van het podium af gestruikeld waren reisden we terug naar Latijns-Amerika en wel naar het Braziliaans carnaval! Flitsende vlinders namen het podium in bezit. De seniorendames van de dansmariekes lieten ons toch echt een heel ander carnaval zien. Un, dos tres! Hun moves doet niemand in de zaal hen na, zo deinend en swingend!

Terwijl het publiek even bij kon komen van de reizen alle kanten op beraadde de jury zich … aan hen de moeilijke taak om tòch winnaars te kiezen uit alle prachtige jeugdacts – al waren natuurlijk eigenlijk alle deelnemers winnaars! De aanmoedigingsprijs ging naar “Lentekriebels” van Evi en Tess, die vanavond hun debuut hadden gemaakt. Op plaats drie kwam Jesse die Robbie Williams uitstekend had neergezet op het Mariënheems podium, de tweede prijs werd toebedeeld aan Bram en Kees met hun enthousiaste carnavalsmedley en de eerste plek was voor onze ordehoudsters: Naomi en Marit met “Policemen”! Zij wonnen toegangskaartjes voor henzelf en vriendinnen mèt spijs en drank voor schaatsbaan de Scheg, beschikbaar gesteld voor het Open Dart Toernooi!

 Zoooo….. wàt een spektakel was dat op de Playbackshow…. En dat was de afdeling jeugd. Onze reis was nog niet ten einde! We gingen met frisse moed verder met de acts van de volwassenen. Het B1-elftal had zich met 15 man sterk weer ingespannen en nam ons ook mee op een reis door de tijd: terug naar de jaren tachtig met “Annie, hou jij m’n tassie effe vast”, even vooruit naar de jaren negentig met “I’m too sexy for my shirt”- ai, wat een sexy schorten hadden de jongens aan! – de jaren zeventig met “Onze poes en buurmans kater”! De boeren kwamen aan de macht en de heren deden ook het zwembad aan met een eigentijdse versie van “badmeester ben ik al bruin”- de mannen vroegen het wel aan de badjuf.

Toen weer een flashback naar de jaren tachtig met rock-legendes Tina Mariette Turner en Bryan Harrie Adams! “It’s only love” zongen zij met volle overgave, begeleid door Gerben op gitaar (of kinderfiets) en Ido op drum. Wat een show, wat een show!

Ook rechtstreeks uit de USA maar nu heel erg eigentijds: drie “tiktok”-legendes. Korte stukjes muziek met strakke, ingewikkelde, perfect synchroon uitgevoerde dansjes (ongeveer 591). Jentl, Hanneke en Pleun waren niet bij te houden. Wat een bewegingen, ieder nieuw stukje doordraaien en weer een ander dansje. Maar vanuit het heden werden we weer terug in de tijd geworden met de Lorkeers Family. De hele familie op het podium met love&peace en schitterende gewaden bij het kampvuur. Ja, in de Playbackshow Mariënheem kan dat gewoon! Zij werden gevolgd door “Chips” met diverse mooie dansen op diverse nummers. Schitterend om te zien – hoe kan het ook anders met de leidsters van de dansmariekes, Diede, Merle, Mirande en Nathalie! Prachtige dans-chicks. Dans-chips. Zij sloten af met een mooi stel achtergronddanseressen namelijk hun junioren!

Nu kwam een zeskoppig monster het podium op in zwart-wit. Als je al geen zere ogen kreeg van die zwart-witte buitelingen kreeg je wel buikpijn van lachen. “Ik vond ’t moeilijk om te zien” zei de jury, maar het was ook heel vernieuwend! Bij de laatste act konden wij Mariënhemers gelukkig gewoon thuis blijven: Big Bill kwam uit Alabama, USA naar ons toe! Een lokale legende die hier kwam optreden voor 10 bier, 2 blauwe M&M’s, 10 tulpen van kwekerij Pot en geitenkaas van Reimert! Een koopje voor zo’n fijn optreden met Leaving on a jet-plain, Mama mia en Good times/good girls van Big Bill, Little Bill, Tiny Bill en andere Billen!

Ook hier hoorde dan weer een prijsuitreiking bij. Het was voor de jury “heel moeilijk en lastig”. Uiteindelijk kwamen zij op een derde prijs voor de Big Billen, een tweede plaats voor de Lorkeers Family en met de eerste prijs gingen Tina en Bryan er vandoor! Zij mogen, ook gesponsord door het Open Darttoernooi, gaan eten en drinken bij de Kruidentuin. Welverdiend na de prestatie met breed en hoog opgetoupeerd haar en geblondeerde herenlokken.

 

Een volledige avond onder de pannen met in totaal twintig acts, nog los van de optredens van de dansmariekes. Met grote dank aan de organisatie, de carnavalsvereniging, sponsors, alle vrijwilligers, invincible Productions en medewerkers, de jury, Eef en Sanne, het publiek en natuurlijk alle deelnemers!

Foto's door Martin Lorkeers, Henk Kl Koerkamp, Harrie Huisman | Video's door Harrie Huisman

playbackshow 2020 12 20200222 1215642316 zotte playbackshow 2020 assendorperslot 80 20200222 1943905860 p1260455 20200222 1948509427

Alle foto's van de carnaval 2020 is te bekijken op de website van de Assendorperzotten

Deel dit via social media