Hallo, wij zijn Erwin Bos (directeur st. Antonius), Arjan Schepers, Arno Oosterwechel, Jan Koenjer en Ilona Duteweerd (allen met (klein)kinderen op de basisschool).
Wij houden ons bezig met de voorbereiding/aanpak van het nieuw te realiseren groene schoolplein. Een groen schoolplein is een natuurlijke speel- en leeromgeving. Op een groen schoolplein krijgen kinderen de ruimte om te bewegen en te spelen in een uitdagende, groene omgeving. Dat is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling.

 
Een groen schoolplein prikkelt de fantasie, stimuleert beweging en leert over het belang van de natuur. Tijdens én na schooltijd.
Dit heeft een positief effect op het concentratievermogen en de leerprestaties. Het gaat hierbij om een mix van natuurlijke speelobjecten, verstop- en zitplekjes, water, zand, bloemen, groenten en/of kruiden.

Voor meer informatie over groene schoolpleinen zie:
https://www.natuurvoorelkaar.nl/project/groene-schoolpleinen

Momenteel is er nog weinig tastbaar en zijn we vooral achter de schermen aan het werk met het opstellen van een projectplan en het aanvragen van offertes
en subsidies. Zeer waarschijnlijk zullen we ook andere bronnen moeten aanboren. We proberen alles zoveel mogelijk met Mariënheemse ondernemers en inwoners te realiseren, als dat niet of onvoldoende lukt gaan we uiteraard verder kijken.

We hopen het nieuwe schoolplein in 2020 te kunnen realiseren. Ter zijner tijd zullen we een beroep gaan doen op de ouders en andere vrijwilligers. We kunnen heel veel geld besparen door zelf de handen uit de mouwen te steken! Mochten er vragen e/o opmerkingen zijn, dan kunt u ons uiteraard aanspreken.

Hou de MIK/MOL in de gaten voor de vorderingen van het schoolplein en voor leuke acties en sponsoractiviteiten!!
Groeten,
Erwin, Arjan, Arno, Jan, Ilona

Deel dit via social media