De afgelopen weken is ons dagelijks leven drastisch veranderd. Het coronavirus raakt ons allemaal. De maatregelen om de verspreiding van het virus af te remmen zijn noodzakelijk en ingrijpend, zeker ook voor onze jeugd.


Eerst is het misschien spannend om vrij te zijn. Maar dat gaat snel over. Niet naar school kunnen, niet naar voetbal of andere sport en feestjes die niet doorgaan. Dat is best moeilijk.
Ook voor de ouders is het niet makkelijk. Opeens zit je thuis met het hele gezin. Gedwongen moeten thuiswerken, nauwelijks mogelijkheden hebben om er op uit te gaan omdat bijna alles waarop je je verheugde is afgelast.

Maar…. gezien de huidige omstandigheden moeten we er alles aan doen om het coronavirus onder controle te krijgen. Iedereen moet daar aan bijdragen door zich aan bepaalde regels te houden. Ook de jeugd! Ouders worden geacht hierop toe te zien.

Te vaak houden we ons niet aan deze regels en komen groepen jongeren toch bijeen. Het gevaar van besmetting is dan heel groot. Hoezo afspraken die we met elkaar gemaakt hebben? Deze regels zijn er niet voor niets en zijn niet alleen bedoeld om jezelf te beschermen maar juist ook om iedereen om je heen te beschermen.
Een jonge arts uit een ziekenhuis in Nijmegen die dagelijks vecht om doodzieke corona patiënten in leven te houden, zegt het zo: “Niemand mag doodgaan omdat jij sociaal contact belangrijker vond”.

Blijkbaar is de ernst van de situatie nog bij menig ouder (en jongeren) niet doorgedrongen. Gaan we zo door, in Luttenberg en Mariënheem maar ook elders, dan mag straks niemand meer de deur uit. Dat is toch niet wat we willen?
Samen kunnen we echt het verschil maken. Ook jullie zijn belangrijk in de strijd tegen dit virus.

Ouders en jeugd uit Luttenberg en Mariënheem: wees je bewust van de grote risico’s en handel ernaar!

Huisartsen Luttenberg

Deel dit via social media