Titel van het boek over de Tweede Wereld oorlog in Mariënheem  "ZIJ WAREN ERBIJ"

Het afgelopen jaar zijn wij "OMNIHUUS" druk bezig geweest met het vergaren van deze verhalen bij de personen die de Tweede Wereldoorlog (deels) in Mariënheem hebben meegemaakt. Het eerste interview was al op 14 maart 2019. Vele interviews volgden; niet alleen in Mariënheem maar ook daarbuiten. We zijn o.a. in Huissen, Vlodrop, Elst en Gemert geweest...


Daarnaast waren er mensen die zelf hun herinneringen aan WO2 hadden opgeschreven en aan ons hebben gegeven. Tevens ontvingen we allerlei foto’s, afbeeldingen en informatie, die we dankbaar mochten gebruiken voor ons boek. Het leverde talrijke interessante en boeiende verhalen op hoe het er toen aan toe ging. Ook leerden we dat WO2 naast alle narigheid ook heeft geleid tot veel saamhorigheid in het nog zo jonge dorp Mariënheem. Alles is verzameld in een boek. Te bestellen via email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

De presentatie van het boek op paasdag gaat wegens de Coronacrisis niet door. We hebben nu een digitale presentatie gemaakt, en in dit filmpje hebben we het boek aan enkele personen symbolisch overhandigd.

Klik op deze link : "ZIJ WAREN ERBIJ" voor de digitale presentatie.

Deel dit via social media