Eindelijk wordt de N35 aangepakt en wordt de wens van de regio vervuld. De N35 tussen Wijthmen en Knooppunt Raalte wordt een stroomweg van 100 km/u, kruisingen worden ongelijkvloers en de weg gaat niet meer door Mariënheem maar wordt er omheen geleid.

 

Alle kruisingen worden ongelijkvloers aangelegd met ruimte om in de toekomst de weg verder aan te pakken. Het gaat om 5 kruispunten die ongelijkvloers worden gemaakt en waar het verkeer dus kan doorrijden. Dat geldt ook voor de situatie bij Mariënheem waar de N35 langs het dorp zal gaan in plaats van er doorheen. Naast dat dit de doorstroming verbetert levert dit een grote winst op voor de verkeersveiligheid en de leefbaarheid voor de omgeving. De aanpak van de weg is van belang voor een krachtige economie en een aantrekkelijke leefomgeving in Oost-Nederland. Zowel het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat als Provincie Overijssel investeren € 100 miljoen euro in deze aanpak, van de maximaal door de provincie gereserveerde 120 miljoen voor de hele marsroute.  

De bewoners aan de Berkendijk en Hogebroeksweg worden dan verlost van het sluipverkeer en de gevaarlijke kruising Hagenweg-N35 in Laag Zuthem wordt dan ook aangepakt en de files verdwijnen.  

Maar er is meer de aansluitingen van Heino Noord en Heino zuid worden ongelijkvloers en er komt een parallelweg. Grote ingrepen met forse impact voor de direct omwonenden. Maar dat gaat nog wel even duren. Er volgt nu een lange periode van verkenning (2 jaar of langer), planuitwerking (4 jaar en langer). Kortom de N35 zal ons nog wel even bezighouden. We houden u op de hoogte. 

 

Deel dit via social media