2020 was een bijzonder jaar en dat willen we graag afsluiten met een mooi winterprogramma. Een mooi en coronaproof programma, dat ons ondanks alle ellende van afgelopen jaar hopelijk een beetje licht en vrolijkheid brengt. In verband met Corona zijn de programma-onderdelen vooral in de vorm van: Kerkradio en/of Livestream, Halen en Brengen, Momentjes van stilstaan.

 

Sfeerverlichting in het dorp

Op zaterdag 28 november zijn wij begonnen met het aankleden van het dorp, we gaan gebruik maken van veel sfeerverlichting. De voor ons bekende berkenboompjes zullen weer veel licht geven, maar ook verschillende gebouwen zullen weer aangelicht worden en binnen in sfeer worden gebracht. Dit alles zal in de week van 14 december worden afgerond en dan is ook de kerk sfeervol aangekleed. Mocht je zin hebben om te komen kijken of te helpen dan is dat natuurlijk mogelijk, houdt wel rekening met de maatregelen.

Momenten van aandacht voor elkaar

* Op een aantal momenten zorgen wij voor een gezamenlijk moment in de kerk. Deze is te beluisteren via de kerkradio en te zien via de livestream. 

Hier vind je de LiveStream!

* Een kijkje nemen in de kerk kan ook, de kerk is elke dag geopend van 09.00 uur tot 17.00 uur.

* Op een aantal momenten is de kerk extra aangekleed met lampen, kaarsen en is er muziek en zijn er beelden van de coronaverhalen en verhalen en gedichten in de kerk. Dit zullen we publiceren via Mariënheem Online en social media.

Boodschappendienst

Bakkerij/ buurtwinkel De Parabool heeft in samenwerking met KBO Ouderenwerk een boodschappendienst opgericht. Deze service is gratis. Mocht je om wat voor reden dan ook gebruik willen maken van de boodschappendienst, neem dan contact op met Jos Alferink telefoonnummer (06-1143 1715) en er wordt samen overlegd wanneer en hoe de boodschappen geleverde kunnen worden.

Afhaalservice Schalm

Er is voor iedereen een mogelijkheid om eten of drinken af te halen in de schalm. Dit is bijvoorbeeld goed te combineren met een kijkje in de kerk. We houden de coronamaatregelen hierbij continu in de gaten. In het programma overzicht is te zien welke momenten de afhaalservice is geopend.

LET OP!

We houden de coronamaatregelen stipt in de gaten. Dat doen we met elkaar. Houd afstand wanneer we wel een beetje meer bewegen kunnen. Blijft thuis wanneer beweging niet mag.

Dit alles lukt weer door de gigantische inzet van vele inwoners, werkgroepen en medefinanciering van o.a. Plaatselijk Belang, gemeente Raalte, Stichting R. Roelofs-Dijkslag, en O.l.v. Ten Hemelopneming Mariënheem.

Uiteraard bestaat er de mogelijkheid voor een vrije gift in de daarvoor bestemde bus in de kerk of via rekeningnummer: NL98 RABO 0142979589 onder vermelding van Samen Leefbaar Mariënheem, winter 2020.

Voor vragen kun je contact opnemen met:

  • Marion Kogelman: 06 18291938
  • August Holtmaat: 06 40355006
  • Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.


Houdt voor meer informatie Mariënheem Online in de gaten: www.marienheemonline.nl.

Deel dit via social media