In het voorjaar van 2021 heeft de kerngroep van Samen Leefbaar Mariënheem een belronde door het dorp gedaan. Het doel was nieuwe ideeën ophalen voor de programma’s van deze zomer en komende winter. Dit was tevens een startschot voor samenwerking met andere vrijwilligers en verenigingen.

 

De belronde

De kerngroep heeft in totaal 25 mensen gesproken, zowel individuen als vrijwilligers namens verenigingen, waarbij er veel positieve reacties waren en mensen dachten graag mee. Tijdens de belronde is voornamelijk gesproken over drie zaken:

  • Samenwerking in Mariënheem;
  • Versiering van Mariënheem met bloembakken en berkenbomen in de zomer en winter;

Uiteraard is er ook gesproken over andere onderwerpen, maar in mindere mate.

Resultaten in vogelvlucht

Samenwerking wordt zeer gewaardeerd in Mariënheem, waarbij het belangrijk is alle groepen, van jong tot oud, te betrekken. Sommige deelnemers van de belronde vroegen zich wel af of het vrijwilligersleven in Mariënheem na Corona hetzelfde is als voor Corona.

De aankleding in het dorp, zowel in de zomer als de winter, wordt erg gewaardeerd. Het draagt bij aan de goede sfeer, wat met name belangrijk is in de winter. Regelmatig werd benoemd dat de bloembakken en berkenbomen in elke straat / buurt te vinden moeten zijn.

Wil jij komende winter ook verlichte berkenbomen in jouw straat? Meld je dan bij de kerngroep!

Ook over de kerststallentocht waren de deelnemers erg positief, het wordt gezien als een succesvolle laagdrempelige activiteit. Jong en oud kan hier aan deelnemen en het wordt ook bezocht door mensen buiten Mariënheem. De deelnemers vroegen zich wel af of dit een jaarlijkse activiteit moet worden, of dat het om de 2 á 3 jaar georganiseerd moet worden.

Het idee is geopperd om straten / buurten en verenigingen een actievere rol te laten spelen, bijvoorbeeld dmv een eigen stal of een deel van de organisatie.

Ander activiteiten die wel eens zijn genoemd en voor herhaling vatbaar zijn: brunch, koffieconcerten en creatief met bloemen.

Contact

Marion Kogelman: 06 18291938
August Holtmaat: 06 40355006
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit via social media