Zaterdag 11 sept. 2021, wordt de 16e editie van het Nationaal Concours Hippique Luttenberg gehouden. Inmiddels het grootste Tuigpaardenevenement in de regio.


Voor dit concours wordt deze dag het terrein bij manege “De Luttenberg” het toneel van aanspanningen met eenspannen, tweespannen, KWPN-tuigpaarden, en Hackney’s en een jeugdrubriek. Daarnaast zullen er diverse kampioenschappen en finales worden verreden. De top van de Nederlandse tuigpaardensport komt op deze dag hun kunnen showen in Luttenberg. En is het bij bijvoorbeeld springen en dressuur de bedoeling dat het publiek zich rustig houdt, bij de tuigpaarden mogen de deelnemers worden aangemoedigd. Bij de tuigpaardensport is het namelijk de bedoeling dat de paarden zich zo goed en mooi mogelijk laten zien. Hierbij kunnen zij de hulp van de toeschouwers goed gebruiken.

Vanaf de tribune en langs de kant kunnen de damesklassen, competitierubrieken, jeugdrubriek en kampioenschappen worden bewonderd. Al met al een compleet en vooral mooi programma voor paardenliefhebbers, maar ook voor mensen die kennis willen maken met deze veelzijdige tak van de paardensport.

We volgen de regels van de Rijksoverheid op. Dat betekend voor u als bezoeker het volgende. Bij de ingang zullen we u vragen om een coronatoegangsbewijs te tonen. Dit kan zijn: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona.

Deel dit via social media