In Mariënheem vond ‘s avonds op twee plaatsen een dodenherdenking plaats. Overdag hing aan veel gevels en vlaggenmasten de Nederlandse vlag halfstok. 

‘s Avonds om 19.00 uur bij het gedenkteken van de treinbeschieting bij de school werd de vlag halfstok gehesen door twee leerlingen van de st. Antoniusschool. Daarna werd er 2 minuten stilte gehouden. Zes kinderen van groep 7 en 8 hebben daarna bloemen gelegd op de rails van het gedenkteken. Enkele ouders van de leerlingen waren ook aanwezig en Martin Hutten zorgde ervoor dat alles ordelijk verliep.

Bij de herdenkingsplaquette aan de Bloemenkampsweg werd stil gestaan bij de zeven slachtoffers van de neergestorte Lancaster. Agnes van Lierop en John Koerkamp hadden hier de regie. Na de ‘Last Post’ werd twee minuten stilte gehouden en bloemen gelegd.

Het was een respectvolle bijeenkomst, waarbij buurtbewoners en enkele personen uit Mariënheem, Luttenberg en Haarle aanwezig waren. Gé Reimert en Fons Bruggeman hebben namens de Mariënhemers een bloemetje gelegd. Enkele aanwezigen hebben een roos neergelegd en John en Agnes legden ook een bloemstuk. Foto's klik HIER

Deel dit via social media