Maatschappelijke organisaties kunnen van 8 november tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een bijdrage tussen de 500 en 5.000 euro. Bij goedkeuring staat het bedrag binnen zes weken op de rekening. De kan worden ingezet voor projecten of activiteiten die voor een grote groep buurtbewoners toegankelijk is, zodat zij samen warm de winter kunnen doorkomen. Voorbeelden zijn bijvoorbeeld samen eten in het buurthuis zodat mensen niet thuis in de kou zitten, een informatieavond over energiebesparing of het organiseren van een duurzaamheidsweek. Je kunt de subsidie online aanvragen.

 

Postcode Loterij Buurtfonds

PostcodeLoterijBuurtfonds lanceert wintercampagne om buurten te ondersteunen
Het Postcode Loterij Buurtfonds vindt het belangrijk dat buurtbewoners elkaar deze winter blijven ontmoeten en zich gezamenlijk blijven inzetten voor hun buurt. Door de hoge energieprijzen komen buurtprojecten en -activiteiten echter onder druk te staan. Daarom lanceert het Postcode Loterij Buurtfonds de campagne ‘Met je buurt de winter door’.

Maatschappelijke organisaties kunnen van 8 november tot en met 28 februari 2023 een (extra) aanvraag indienen voor een subsidie.

Energie voor de buurt 

De extra bijdrage kan worden ingezet voor projecten of activiteiten die voor een grote groep buurtbewoners toegankelijk is, zodat zij samen warm de winter kunnen doorkomen.

Denk hierbij aan het inzetten van energiecoaches uit de buurt, voor de buurt, samen eten in het buurthuis zodat mensen niet thuis in de kou zitten, een informatieavond over energiebesparing of het organiseren van een duurzaamheidsweek. 

Subsidie

De subsidie bedraagt tussen de 500 en 5.000 euro.
Bij goedkeuring staat het bedrag binnen zes weken op de rekening.

Deel dit via social media