Het is maar net hoe je het bekijkt! 

De een probeert alles perfect en strak te maken rondom het huis. De ander laat het groeien en dan komen er van allerlei bloemen, kruiden en planten tevoorschijn.  Martin Schutte is zo’n man die veel passie heeft met de natuur. Hij is ambassadeur van Landschap Overijssel, en heeft aan de Wissinkweg/Sluizenmoat een stuk land met allerlei soorten bloemen, veldbloemen, grassen, bomen en struiken.

Martin had zaterdag 10 juni een aantal leraren en cursisten uitgenodigd, die cursus ‘natuurlijk imkeren’ hebben gedaan. Dit betekend dat er geen honing wordt afgehaald en geslingerd van de bijen, maar de natuur gaat zijn eigen gang......

Hij geeft  uitleg hoe hij de natuur beleeft op dit prachtig stukje land/tuin.

Martin legt uit hoe divers alles bloeit en hoe het allemaal is ontstaan. Een vijver mag in zo’n tuin beslist niet ontbreken. Diverse dieren komen er om de dorst te lessen. Hazen, kippen, vogels en bijen die komen drinken.  Hij heeft mooie slingerpaadjes gemaakt in het gras- en bloemenland. Hij legt uit waarom. Je loopt over de paden en dan zie je van dichtbij hoe alles groeit en bloeit. Als er geen paden zijn dan zie alles van een afstand en dan lijkt het als of er niet veel is te zien.

De leden waren allemaal erg enthousiast hoe hij dit allemaal doet en steeds iets nieuws creëert. Hij ontving veel positieve reacties.

De tuin is privé terrein en niet toegankelijk voor publiek.

De foto’s zijn gemaakt door Martin Lorkeers

Deel dit via social media