Wat was de opkomst groot, wij als verkeerscommissie voelden ons hierdoor erg gesteund door de protestactie vlak voor de school. Vele kinderen en inwoners hadden wat gemaakt of zorgden voor lawaai, borden met tekst of langsrijdende en toeterende vrachtwagens. Mooi was het om te zien dat de inwoners van Mariënheem werden geïnterviewd. Ook de kinderen die de pers te woord hebben gestaan. Het waren er nogal wat nl: RTV Oost, NOS journaal, Radio1 journaal, Hart van Nederland, SBS 6, Jeugdjournaal, Goedemorgen Nederland van WNL, Stentor, Volkskrant, Telegraaf en Sallands Weekblad.

 

Ook wij als verkeerscommissie waren erg teleurgesteld dat de rondweg vooralsnog niet door kan gaan omdat de investering op pauze is gezet. Wij hopen, dat door de actie en de hulp van de media, er geen uitstel komt.

Met een paar mensen (Gerard, Jos, Nico) zijn wij naar Den Haag, naar de Tweede Kamer gegaan om daar ook aandacht te geven aan de noodzaak voor de rondweg Mariënheem. Hebben we wat bereikt? Jazeker. Aandacht voor het grote probleem de onveiligheid van de N35 en leefbaarheid voor ons dorp. Wij hebben de verantwoordelijke minister Mark Haberts en diverse Kamerleden gesproken. In het debat heeft elke politieke partij de situatie bij Mariënheem aangehaald en ook voorgesteld om dit project uit de bezuiniging te halen, (on hold zetten) zodat het geen vertraging oploopt.

De minister gaat natuurlijk niet publiekelijk één van de 17 projecten eruit halen om deze door te laten gaan. Zoals het nu is wil de Provincie wel die 100 miljoen alvast investeren, maar dan moet het Rijk zeker de andere al beloofde 100 miljoen willen investeren. Hier gaan de Provincie en de Gemeente in het najaar op inzetten. Dit is onze houvast. Dat de rondweg noodzakelijk is bij iedereen inmiddels wel duidelijk. Nogmaals willen wij iedereen bedanken die aanwezig was en op enigerlei wijze heeft geholpen om de protestactie van de kinderen en vele inwoners tot een succes te maken.

Vriendelijk groet,
Verkeerscommissie Mariënheem

Deel dit via social media