Volgende Digitale Huiskamer 11 januari 2024 in de Schalm van 10.00u tot 12.00u. en dan om de 2 weken. Zie Agenda Digitale Huiskamer

Meedoen in de digitale maatschappij vergt steeds meer vaardigheden op telefoon en computer. Niet iedereen vindt dit even gemakkelijk en met name ouderen dreigen hierdoor op achterstand of zelfs geïsoleerd te raken. De digitale huiskamer heeft als doel mensen te helpen hun digitale vaardigheden te verbeteren. De digitale huiskamer is een initiatief van Bibliotheek Salland, samen met vrijwilligers en werkt samen met SeniorWeb. Door de samenwerking met SeniorWeb zijn de digitale huiskamers officiële leslocaties. In Marienheem werkt digitale huiskamer ook samen met de KBO......

In de digitale huiskamer kan iedereen terecht met een hulpvraag over telefoon, computer, laptop. tablet of e-reader. Dat kan een concrete vraag zijn maar ook gewoon de vraag “ik wil graag meer weten zodat ik meer uit mijn telefoon haal dan alleen bellen”. Er wordt ook een cursus gegeven om een digitaal fotoalbum te maken. Mensen worden altijd 1:1 geholpen en als men vaker komt, proberen wij hen steeds aan dezelfde vrijwilliger te koppelen zodat die ook precies weet waar hulp nodig is.

Mensen kunnen ook terecht met vragen over het digitaal aanvragen van zorgtoeslag, woning, rijbewijs of het maken van afspraken bij instanties waarvoor de DIGID nodig is.

De digitale huiskamer wordt bezet door vrijwilligers met veel ervaring vanuit de Bibliotheek in Raalte. Maar we zoeken ook vrijwilligers uit Marienheem. Zodra er drie of vier vrijwilligers uit Marienheem zijn, kan het team van de bibliotheek in een ander buurtdorp een digitale huiskamer starten. Het team van de bibliotheek blijft wel altijd met raad en daad beschikbaar.

Vrijwilligers worden dan ook vrijwilliger bij de bibliotheek. Daaraan zitten wat voordelen zoals een vrijwilligersverzekering en een gratis abonnement bij de bibliotheek.

De digitale huiskamers in Marienheem is elke twee weken in de even weken. Op donderdagen van 10-12 uur. Voor het eerst weer op 11 januari 2024. Er zijn geen kosten aan verbonden, iedereen wordt gratis geholpen en je hoeft geen lid van de KBO te zijn.

U kunt ook nog even kijken op de website van de digitale huiskamers. www.digitaalmeedoen.nl

FOTO'S klik HIER

Deel dit via social media