KOM ERBIJ KERSTVIERING 3.0 maar dan anders.

De weergoden waren zondagavond ons goed gezind. Zonder paraplu konden de bezoekers naar de kerstmis “Kerst 3.0” in Marienheem. Je werd opgewacht bij de kerk door dansmariekes van de Assendorper zotten. Geheel in stijl van kerstmis. Van 18.30u tot 19.00u was de inloop en er was al gelijk een kerstsfeer. De hele kerk was heel mooi versierd met kerstbomen en guirlandes. Ontelbare lichtjes en lampjes maakten het nog gezelliger. Men kon luistern naar de kerstliederen gezongen door Media Vita / Dames en Herenkoor en popkoor PUUR.

Diaken Fokko de Graaf deed het openingswoord van de kerstdienst. Tussen de liederen en gebeden door werd het kerstverhaal vertolkt door twee engelen, die de hectiek van de Kerst waarnemen in de kerk. Mensen die dakloos zijn, het moeilijk hebben en eenzaam zijn. Wat kunnen we daar aan doen?....

Een gelegenheidskoortje zong Jingle Bell Rock en Feliz Navidad onder leiding van gitarist Bram Fransen. De dansmariekes verdeelden zich in de kerk en zo ontstond een mooi geheel van dans en show, met lampjes aan de armen. Het liedje van ‘de engelbewaarder’ werd luid meegezongen.

“Ik weet nu
Dat er een engelbewaarder bestaat
Je kunt haar niet zien
Als ze zachtjes tegen je praat
Ik weet nu ook
Dat zo'n engelbewaarder op je let
Ik kan het weten
Ik ben er zelf eens door gered”

Door daklozen, eenzamen en mensen die het moeilijk hebben, bij elkaar te brengen, is er zeker hoop. Een oplossing is altijd te vinden en zeker met Kerst. We zoeken elkaar op, werken samen, vullen elkaar aan en luisteren naar elkaar.

Na de dienst was er buiten de kerk een gezellig samenzijn. Men kon genieten van koffie, thee, glühwein, krentenbrood en kerstkransjes. De warmte van de vuurkorf ontbrak ook niet.

Een Zalig Kerstfeest.  foto's Klik HIER

Deel dit via social media