Ik ben Ollie Launspach en ik ben een derdejaars regie student aan de Nederlandse Filmacademie in Amsterdam. In de zomer van 2023 ben ik, samen met een kleine crew, naar aanleiding van een nieuwsitem over de “lawaai actie” op 5 Juli voor de basisschool in Marienheem voor de rondweg van de N35, begonnen met een onderzoek naar de invloed van deze weg op de gemeenschap van het dorp.Onderweg kwam ik veel indrukwekkende verhalen tegen die, sommige klein en andere groot, in mijn ogen allen gingen over het gevoel niet gehoord te worden door allerlei instanties.
Met ongelofelijk veel hulp van een groep verwelkomende Marienhemers hebben wij een week gefilmd, met een korte documentaire als resultaat.

Hieronder alvast een korte samenvatting:

Tegen de achtergrond van de Tweede Kamer verkiezingen bekommeren de inwoners van het kleine Overijsselse dorp Marienheem zich met veel inzet om een rijksweg die hun dorp al decennia lang, letterlijk en figuurlijk, in tweeën splijt. Deze documentaire willen wij u graag laten zien op de avond van de jaarvergadering van Plaatselijk Belang op 22 april

Deel dit via social media