Het is inmiddels eind mei en dat betekent dat de Marienheemse Biljartclub ‘De Schalm’ het seizoen 2013-2014 afsluit. Dit gebeurt traditioneel tijdens de jaarvergadering waar de kampioenen van het afgelopen seizoen worden gehuldigd.

Drie banden toernooi

Tussen de reguliere competitiewedstrijden door worden er 6 drie banden wedstrijden gespeeld. De 4 beste biljarters na deze reeks spelen tegen elkaar tijdens de finale. Daar spelen ze partijen van 15 beurten waarna de speler met de meeste caramboles zich mag kronen tot drie band koning van het seizoen.

Dit jaar waren de finalisten Harrie Klein Koerkamp, Tom Westendorp, Gerard Achterhoek en Hein Nijland. De heren hebben de keus met elkaar gekruist en het is een spannende strijd geworden waarin Harrie Klein Koerkamp uiteindelijk aan het langste eind trok. Hij maakte 14 caramboles en dat was er 1 meer dan Tom Westendorp. Gerard Achterhoek en Hein Nijland eindigden respectievelijk op de 3e en 4e plaats.

Reguliere competitie Libre

In de reguliere competitie wordt de spelvariant Libre gespeeld. Dit gebeurt in een onderlinge competitie waarbij het moyenne van de speler uiteindelijk bepaald wie er aan het eind van het jaar met de titel vandoor gaat. Dit jaar is Tone Koggel de beste Libre biljarter met een moyenne van 1,7 gevolgd door Martin Schutte met 1,6 en op de derde plaats is Bertus Hulsman met 1,5 geëindigd.

Zelf ook eens biljarten?

Wekelijks wordt er op de maandag-, dinsdag- en donderdagavond gespeeld in de eigen biljartzaal in de schalm. Hier wordt de onderlinge competitie volgens een vooraf opgesteld schema gespeeld. De vereniging kan nog wel enkele biljarters gebruiken. Heb je interesse? Dan kun je contact opnemen met Gerard Achterhoek email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Deel dit via social media