Gisteren vond alweer de tiende editie plaats van het Open Mariënheem darttoernooi. Het toernooi op ‘derde kerstdag’ is inmiddels een welbefaamd darttoernooi waar jaarlijks grote namen uit de dartwereld op af komen. Zo was oud-wereldkampioen Christiaan Kist wederom van de partij om zijn titel te verdedigen naast dartkanonnen als Alan Norris, Rik Hofstra en Salmon Renyaan.

Bij deze jubileumeditie in sporthal ’t Aspel kwamen maar liefst 175 deelnemers in actie, een record voor het Mariënheems toernooi. Voorafgaand aan het welbekende singles toernooi vond er dit jaar bovendien voor het eerst een koppeltoernooi plaats.

Bij de nieuwe opzet van het toernooi werd ’s ochtends om 11:00 uur begonnen met het koppeltoernooi. Hierbij kwamen maar liefst 66 koppels in actie waarbij direct volgens het knock-out systeem gespeeld werd. De winnaarsronde van het koppeltoernooi werd een prooi voor het duo Alan Norris en Salmon Renyaan. Zij versloegen in de finale het duo Christiaan Kist en Alexander Pas.

Direct na de finale van het koppeltoernooi werd vervolgens gestart met het singlestoernooi. Door middel van een poulefase werd bij de darters allereerst een schifting gemaakt tussen een ‘winnaarsronde’ en een ‘verliezersronde’. Deze rondes werden vervolgens weer afgewerkt door middel van het knock-out systeem.

In de winnaarsronde wist Alan Norris wederom de zege naar zich toe te trekken door zich in de finale met 6-4 te ontdoen van Ahmed Ahmaddy. De Engelsman Alan Norris, één van de favorieten voorafgaand aan het toernooi, wist dus zowel het enkel- als het koppeltoernooi op zijn naam te schrijven en was daarmee de grote winnaar van de dag. De verliezersronde was een prooi voor Kevin Voornhout.

De nieuwe opzet met het koppeltoernooi voorafgaand aan het singles toernooi bleek gezien het deelnemersaantal een groot succes. Het grote aantal darters in combinatie met het nodige publiek zorgde voor een goedgevulde sporthal ’t Aspel waarmee de organisatie kan terugkijken op een succesvolle dag.

Voor meer informatie kunt u terecht op www.openmarienheem.nl. Ook voor de foto’s van Jos Groen uit Wijhe kunt u terecht op de site, deze zullen in de loop van komende week worden geplaatst. Wie hier niet op kan of wil wachten kan alvast terecht op de Facebookpagina van Open Mariënheem waar tijdens het toernooi al de nodige foto’s werden geplaatst: https://www.facebook.com/pages/Open-Marienheem-Darttoernooi/307984489220845?fref=ts.