De zomervakantie is allang voorbij. De herfstvakantie is voorbij. Het schoolritme zit er weer lekker in en alles gaat zijn gangetje. Alles loopt op rolletjes. Heerlijk.

Dan komt die tijd weer dat alle feestelijkheden en extra activiteiten tegelijk komen. Dat het middelste kind jarig is en een kinderfeestje belieft. Dan moet er ook getrakteerd worden op school en op de clubs waar ze bij zit. Ik ben geen ster in feestjes organiseren en in gezellige cakejes knutselen en ik ben ook niet in de wieg gelegd voor juf of anderszins begeleidster van grotere groepjes kinderen. Dus dit soort dagen brengt bij mij de nodige stress.

Ik probeer altijd om de verjaardag zoveel mogelijk achter de rug te hebben als Sinterklaas in het land komt, om één ding tegelijk te hebben. Ik vind het hartstikke leuk, die Sint en zijn Pieten. Ik volg het Sinterklaasjournaal op de voet, zet de televisie aan voor de landelijke aankomst, wijs de kinderen op die gekleurde muts met veer die ik zonet toch echt daar achter die schuur zag, zet schoenen, kleur platen en zing mee, help bij het opstellen van verlanglijstjes en zorg dat die veilig bij Sint aankomen. Ik ben alleen niet zo best in het rustig blijven bij stuiterende kinderen en niet in de wieg gelegd voor Chef Inkoop Overtollig Speeltuig. Dus dit soort dagen brengt mij de nodige stress.

Tegelijk met het plannen voor bovenstaande festiviteiten krijg ik te horen dat jongste asfstoomt op proefzwemmen en afzwemmen. Prima, fijn dat hij zover is. Alleen jammer dat dat proefzwemmen plaats vindt precies de dag na het eerste Sinterklaasjournaal. Dus als kinderen toch eigenlijk bezig zijn met iets anders dan zwemslagen en zich een slag in de rondte stuiteren. En jammer dat het zo tegelijk valt met de verjaardag van middelste en de aankomst van Sint. Maar goed, mijn modus is toch al ingesteld op Planning Festiviteiten en Inkoop Overtollig Speeltuig. Maar goed ook, want op de dag van de intocht van Sint in Mariënheem ben ik zelf niet thuis dus moet ik de planning overdragen, en oudste heeft ook wat extra festiviteiten. Dus dit soort dagen brengt mij de nodige stress. TaxiMama staat op TurboBoost en gelukkig zijn er medemoeders die ook soepeltjes meedoen zodat mijn planning geen absolute onmogelijkheden te verwerken krijgt. Tussen al die festiviteiten van en voor de kinderen door draaien mijn eigen opdrachten en opleiding waarvoor ook één en ander extra uitgewerkt, geknutseld, geschreven, uitgevoerd moet worden. Erg leuk en mooi om te doen. Ik moet dan wel eerst even diep inademen om uit de SuperMoederModus te komen. Uitademen is ook van belang.

U heeft het vast al wel begrepen: dit soort dagen brengt mij de nodige stress. Komt u mij op straat met een verwilderde blik in de ogen tegen, herinnert u mij er dan aan dat ik moet inademen en uitademen. Dan kan ik even stilstaan en genieten van de opdrachten en opleiding die ik mag doen, en vooral van de blije koppies van mijn kinderen. Want als ik die zie stralen, valt alle stress even van me af.

Deel dit via social media