Roerige tijden zijn het zeker. De leiding van ’s werelds grootse macht licht in handen van een man met een ontplofte cavia op zijn hoofd, de spanningen in het Midden Oosten zijn zelden eerder zo hoog geweest en in Afrika proberen de machtshebbers hun 40 jarig jubileum te halen door het steeds harder onderdrukken van hun onderdanen. Waar moet dit heen met de wereld, is de wereld kapot!!??

Nou gelukkig valt dat wel mee, hier op het platteland lijkt alles zijn gangetje te gaan, worden de bomen in het voorjaar mooi groen en in de herfst weer kaal. Ook in de herfst loopt het land van Schoterman weer vol met water om in het voorjaar weer leeg te lopen…. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, maar er zijn toch een paar dingen die ons ’s nachts wakker houden.

Allereerst de N35, of kunnen we deze inmiddels omdopen tot de M35. De rijksweg die ons dorp van de kerk scheidt of misschien beter gezegd de basisschool, gezien daar de toekomst van het dorp ligt. De overheden op alle niveaus hebben hier naar eigen zeggen de beste bedoelingen mee, maar als puntje bij paaltje komt volgen ze lekker hun eigen kop en worden de meningen van de burgers middels een Noord Koreaanse langeafstandsraket de zee ingeschoten. Mevrouw Van der Zweep van Rijkswaterstaat wist het passend te verwoorden: "Als je maar genoeg inspreekmomenten organiseert dan is het toegestaan alles naast je neer te leggen." Ik vermoed zo dat  deze tegeltjeswijsheid nog wel een staartje gaat krijgen. De komende tijd wordt wellicht duidelijk wat er wel gaat gebeuren, het is alleen niet te hopen dat er een kortzichtige maatregel wordt genomen die het probleem niet oplost, maar alleen verplaatst, dus heren en dames politici: Luister naar uw gezond verstand en verschuil u niet achter in het verleden getekende stoffige documenten!

Een tweede wakkerhouder is de varkensbaron die zich ook aan de wereldbekende M35 gaat vestigen. Hier is veel commotie over ontstaan wat enerzijds wel begrijpelijk is, maar daar zitten volgens mij ook wel positieve kanten aan. Mariënheem wil graag bekend staan als een actief en gezellig dorp, dit brengt de vervelende gewoonte met zich mee dat er regelmatig gebarbecued moet worden. Erg vervelend natuurlijk, maar om dit te realiseren is het natuurlijk wel een fijne gedachte dat je niet zonder vlees komt te zitten. Nou als de baron zijn plannen daar realiseert beschikken we ineens over 11.000 karbonades in opleiding, een geruststellende gedachte toch? Daarnaast kunnen onze roze vrienden natuurlijk niet voor zichzelf koken en er voor zorgen dat hun huis netjes blijft dus het zal ook de nodige werkgelegenheid opleveren, waardoor wellicht de welvarendheid in het dorp zal toenemen en een ondernemer zijn kans ruikt om weer een ouderwets café te openen. Misschien dat deze gedachten weer enkele van u wat beter laat slapen.

Voor straks: Oogjes dicht en snaveltjes toe en handjes boven de dekens!

Deel dit via social media