Ja waarde lezer, mijn vorige stukkie heeft heel wat stof doen opwaaien. Het verhaal rondom de M35 is inmiddels in kannen en kruiken en het varkensparadijs staat volgens mij hoog op de agenda van de luchtmacht.

Als ik mij niet vergis heeft Minister Bijleveld een heel squadron helikopters naar Salland gestuurd om polshoogte te nemen. Het leek wel Tour of Duty met Ruiz, Anderson en Percell hangend uit laagvliegende heli’s uitkijkend naar de vijand, of wellicht in dit geval, een roze karbonade in opleiding.  Ik kan u één ding verzekeren, die hebben ze in het donker echt niet zien lopen! Wat ze inmiddels wel weten is dat er autoalarmen afgaan, vee door de stallen vliegt en oma’s met hooivorken op het erf staan als ze over de boomtoppen scheren.

De sociale media ontplofte bijna net zoals oma. Velen hadden een vervelende ervaring met de laagvliegende heli’s overdag en in de duisternis. Natuurlijk is het menseigen om eerst aan zijn of haar eigen ongemak te denken en dat ook flink te laten horen. Niks mis mee, zorgt ook gewoon voor de broodnodige reuring in deze barre ijstijd. Maar er zit wellicht ook een keerzijde aan deze post Olympische medaille.

Allereerst zijn ze natuurlijk niet te vergelijken met de rondvaartboten in Amsterdam die de hele dag volgepropt worden met toeristen die er bij de Bull Dog niet meer in komen of verplicht met hun schoonmoeder de hele dag zitten opgescheept. Ze vliegen er om goed beslagen ten ijs te komen in oorlogssituaties waarbij ze onze vrijheid beschermen. Niet geheel onbelangrijk lijkt me. Het zou toch wat zijn als de vijand net de grens over wil steken en we niemand hebben die zo’n heli weet te starten.

Ten tweede is het misschien wel eens goed om te ervaren hoe het is als dit oorlogstuig zo dicht bij komt. Op deze ongevaarlijke manier hebben we toch kunnen ervaren hoe indrukwekkend het is als deze apparaten zo vlak over je dak scheren. Er zijn gebieden op deze aardkloot waar ze niet beter weten. Wellicht wordt het dan wat makkelijker om te waarderen wat we hebben en niet constant maar af te geven op de dingen die niet helemaal gaan zoals gepland.

Nu moet ik uitkijken dat het niet te moralistisch wordt, dus we sluiten even geheel in stijl af….. dit keer met een vraag: Waarom wordt er juist nu een kunstgrasveld in Mariënheem aangelegd terwijl iedereen die ook maar enig verstand van voetbal heeft deze groene pvc vloer vervloekt!

Voor straks: Oogjes dicht en snaveltjes toe en handjes boven de dekens!

Deel dit via social media