Ja weer eens te late. Het valt ook allemaal niet mee als columnist. Een paar goede verhalen en iedereen mut wat van oe! Zelfs in deze periode van zeldzame droogte en enorme hitte.  Maar inmiddels zit ik onder een dikke boom met de laptop aan de wifi en daar gaat ie!

Ik laat me natuurlijk niet opjagen door de redactie. Als een schrijver onder druk wordt gezet treedt al snel het oudhollandse WK-effect op. Eerst denk je ‘Makkie!’, bij een naderende deadline lijkt het toch allemaal wat lastiger te worden, kort voor tijd is er toch nog hoop, maar uiteindelijk blijkt dat tegen beter weten in te zijn geweest en sta je met lege handen. Zo gaat dat dus, maar na wat geduld komt het allemaal goed.

En dat het goed komt staat als een paal boven water. Met Ronald Koeman aan het stuur van ons Oranje kan er niets meer misgaan. Hij is niet voor niets begonnen bij amateurvereniging V.V. Helpman. Daarna heeft hij zijn prille carrière voortgezet met G.R.C. wat naar verluid staat voor Ga Richting Cup. Wat er daarna allemaal nog gebeurde doet er dan al helemaal niet meer toe, de Europese titel is aanstaande, dus mevrouw Halsema, begin maar met het verstevigen van de woonboten!

Van de week hoorde ik nog wat over Amsterdam. Het schijnt dat de Ombudsman tijdelijk op de wallen is gaan wonen. Dat is ook wat dacht ik, gaat hij nu proefondervindelijk de kwaliteit van het aangeboden amusement checken?? Nee, niets van dit alles… hij wilde met eigen ogen aanschouwen of het er inderdaad een wetteloze jungle is en wat hier wellicht de oorzaken van zijn. Inmiddels zit hij er al een tijdje en hij heeft ook al wat conclusies getrokken, met als rode draad: Er wordt zo vaak de wet overtreden, dat handhaving schier onmogelijk is. Nadat ik hem gevraagd had of hij een nevenfunctie beklede bij de stichting ‘Open deur’ veranderde het gesprek snel van aard en dreigde hij zijn nieuwe vrienden uit de Bull Dog bij mij langs te sturen.

Vrienden maken lijkt dan ook niet mijn sterkste punt te zijn. Zo liep ik hier laatst over de farm en hoorde ik het ergens behoorlijk zoemen. Na enige speurwerk vond ik de oorzaak…. Een gigantisch wespennest in de nok van de schuur. Held als ik ben pakte ik de greep, beklom de trap en probeerde de geel zwarte strijders aan de vlijmscherpe punten te spiesen. Helaas dachten zij daar anders over wat resulteerde in een nieuw wereld record op de honderd meter sprint. Met rokende zolen stond ik onder de douche de angels uit de steekwonden te zuigen. Vervolgens wist Google mij te vertellen dat het überhaupt niet handig was deze strijders eigenhandig te lijf te gaan, dit werk was alleen geschikt voor professionals. Om een tweede debacle te voorkomen heb ik een professional aan laten rukken. Met een flinke bonke gif vielen na 2 minuten de eerste wannabe hoornaars richting het beton en was de strijd gestreden.

Inmiddels hebben de muggen me wel gevonden onder de dikke boom, dus tijd om te stoppen!

Deel dit via social media