Hoaze wil je in november nog een column schrijven?? Zo luidt het appje van ons aller Adje. Daar hoeft Hoaze niet zo lang over na te denken, natuurlijk wil hij dat. Het appje kwam in oktober, het moment waarop Hoaze nog niet wist dat November niet zo’n beste maand zou worden. Gelukkig is Hoaze cum laude afgestudeerd in de sterrenkunde, dus voor december heeft hij deze maar eens geraadpleegd en dat ziet er allemaal veelbelovend uit. Daarom zal ik u alvast een inkijkje geven in deze laatste maand van het jaar.

Het begin van december staat natuurlijk in het teken van de Goed Heiligman. De Sint die met zijn pieten alle schoorstenen weer vol pompt met cadeautjes en als klap op de vuurpijl volwassenen, met een gemiddeld beschikbaar geheugen van 2MB, aanleiding geeft om elkaar middels vuistslagen ook nog eens van de paar resterende MB’s af te helpen. Goed om te zien dat de samenleving zo zelfregulerend is en het ‘probleem’ zich via deze weg vanzelf oplost.

Ik zie nog meer positieve zaken, met name op het gebied van verkeersveiligheid. De tweede kamer heeft inmiddels een motie aangenomen waardoor de minister verplicht wordt de verbreding van de N35 te onderzoeken, een mooie mijlpaal, alleen zal het daadwerkelijke resultaat nog wel even op zich laten wachten. Er is wel iets anders dat meteen zijn vruchten afwerpt , de gele hessies!! Wat een toppers zijn dat. Ten eerste breken ze eerst half Frankrijk af en ten tweede klagen ze dat alles te duur wordt. Nu is Frankrijk niet mijn favoriete land, maar om nu naast alle gemeentelijke monumenten ook de auto van je buurman in de fik te steken…. dat lijkt me nou niet helemaal de bedoeling. Daarnaast is het misschien een goed idee om wat meer te gaan werken i.p.v. de mobiele reflectorpaal uit te hangen. Wellicht is er dan wel voldoende inkomen om rond te komen. U zult wellicht denken… Hoaze wanneer komt het positieve aan deze situatie?? Nou waarde lezer, in het kader van de verkeersveiligheid helpen die hessies wel, zeker als ze ook nog eens allemaal achter elkaar aan lopen, zijn ze zeer goed zichtbaar…. Hulde!!!

Hoaze draait de sterrenkijker even wat verder oostwaarts. Daar zien we de staart van december. Na wat heen en weer turen vallen er twee zaken op.

Allereerst kan ik u geruststellen, kerst 2018 gaat gewoon door! Jozef en Maria hebben de kerststal weer bijna glad, de os zal net op tijd terug zijn uit Rehab en de ezel heeft zojuist zijn veterstrikdiploma een prominent plaatsje gegeven in zijn nachtverblijf. Daarnaast gaan we er vanuit dat Jezus het voor de 2019e keer gaat redden om op tijd te komen. Alles geregeld, dus geen zorgen.

Grotere zorgen voorzie ik voor het nieuwe seizoen boer zoekt vrouw. Mijn collega columnist Rick Evers heeft over het afgelopen seizoen reeds prachtige proza geschreven en een paar gedragsissues pijnlijk blootgelegd. Deze columns waren eerlijk gezegd meer de moeite waard dan alle uitzendingen bij elkaar. Wat we dit jaar misten was een man als ‘Geile Geert’ of juist iemand die er zelfs nog nooit over gedroomd had. Het was dit jaar een aaneenschakeling van tenenkrommend schapengedrag wat er zelfs in resulteerde dat onze hond een privé abonnement op animal planet heeft afgesloten. Mocht Yvon besluiten volgend jaar terug te keren met BZV dan raadt Hoaze haar aan wat markante figuren op te snorren. Ik verwacht zelf dat ik haar op dit gebied nog wel wat ondersteuning kan bieden. Dus ook dat komt goed.

De groet’n, Hoaze.

Deel dit via social media