Wie kende hem niet, de in Boetele en omstreken wereldberoemde taxi van Teuntie Haarman. Teuntie had geen auto en had een hekel aan fietsen. Daarom ging hij altijd op zijn trekkertje naar Raalte-dorp, om zijn dagelijkse boodschappen te doen en op zondag een eindje toeren.

Tot op een kwade dag de politie hem verbood om met de trekker door Raalte te rijden. "Een trekker is een landbouwvoertuig en geen vervoermiddel", zei men bij de politie. Maar Teuntie zat niet voor een gat gevangen. Hij schilderde een bordje met het opschrift TAXI, knoopte dat op de trekker en toerde rustig verder. Toen de politie hem aan het verstand had gebracht dat ook een TREKKERTAXI niet kon en niet mocht vroeg Teuntie: "wat mag ik dan wel?". Je mag jouw trekker alleen gebruiken voor landbouwdoeleinden was het antwoord. Teuntie verving daarop het bordje taxi door een baaltje hooi en toerde daarmee in alle rust door de omgeving en door Raalte-dorp.

Op een woensdag werd Teuntie aangehouden door een twee agenten. De oudste van de twee kende Teuntie en zei daarom tegen zijn collega: "handel jij dit maar even af met Teun". De jongste agent vroeg daarop aan Teun: "Teun wat ben je aan het doen", waarop het antwoord was: "Heui haal'n". Agent senior trok één wenkbrauw op en zei tegen zijn collega "kijk zo doen ze dat in Mariënheem" op woensdag en Teuntie mocht verder knorren.

De eerst volgende zondag, hoe kon het ook anders, kwamen dezelfde agenten Teun weer tegen. Agent junior dacht: "Nou heb ik hem want op Zondag gaat Teun geen hooi binnen halen." Teun kreeg weer dezelfde vraag voorgeschoteld: "wat ben je aan het doen", waarop zijn antwoord was: ..."peerd voer'n". Agent senior trok daarop zijn twéé wenkbrauwen op en zei tegen zijn collega: "Kijk en zo doen ze dat dus in Mariënheem op zondag".

Zo kon het gebeuren dat terwijl de agenten beide ogen een beetje dicht knepen, Teuntie met beide ogen ver open, rondtoerend op zijn trekkertaxi nog jarenlang kon genieten van wat Mariënheem te bieden had in het Sallandse land.

Deel dit via social media