Afgelopen dinsdagmorgen (na pinksteren) was Hein niet te genieten. Hij had al een paar keer een half uur op de WC gezeten en hij voelde al weer de volgende krampen in z’n buik. Hein en Toos waren samen naar de RIBS & BLUES geweest en hadden daar onmeunig völle schik gehad. Toos had Hein nog zo gewaarschuwd: eet nou niet te veel spareribs, morgen heb je er weer last van!

Toos moffelde de MIK, die op tafel lag, wat weg onder de Stentor. Ze was bang dat Hein het programma van de midzomerfeesten onder ogen zou krijgen. Ze had het programma uitvoerig bekeken, openen met een Dorpsbarbecue WAUW!! Maar om daar juist nu over te beginnen met Hein? Nee dat moest ze even tactisch aanpakken. Het leek haar beter om daar maar even mee te wachten tot Hein weer in zijn normale doen was. Om verzekerd te zijn van deelname dacht ze, ik schrijf ons toch maar alvast in om 2 X 5 hompen vlees te laten reserveren, Als Hein weer beter is krijg ik hem wel zover dat hij meegaat.

's Avonds zat Hein een beetje op internet te klooien en belande bij het programma van de Midzomerfeesten. Natuurlijk viel hem op dat de feesten gaan starten met een dorps BBQ. Hij was de buikkrampen van 's morgens al weer vergeten en zocht naar het goede moment om Toos over te halen om hen allebei in te schrijven voor deelname. Maar hoe?? Weet je wat?? dacht Hein. Ik schrijf ons nu direct in dan kunnen ze alvast 2 X 5 hompen vlees reserveren. Toos vertel ik dat wel als de tijd daarvoor rijp is.

Dus als straks bij de opening van de Midzomerfeesten iemand Hein en Toos met 20 hompen vlees ziet worstelen bedenk dan dat dit een misverstand is en dat de oorzaak daarvan ligt bij de naweeën van Ribs & Blues en dat dit zeker niet niet bij de geweldige eetlust van Hein en Toos gezocht moet worden. Hein heeft dan bewust het risico genomen dat hij de zaterdagmorgen daarop weer een paar uur op de WC door moet brengen in plaats van aanwezig te kunnen zijn op de ontbijtshow.

Deel dit via social media