Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

In het kader van de Energiewedstrijd organiseert de Commissie Duurzaam Mariënheem in samenwerking met Nijhof Broekland een zeer informatieve avond. De avond wordt georganiseerd in het Duurzaamheid Inspiratie Centrum in Broekland. Hier krijgt u informatie over allerlei vooruitstrevende technieken. Als u interesse heeft kunt u zich opgeven op www.buurkracht.nl/marienheem Een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. kan ook!

 

Interview Energiewedstrijd Duurzaamheid (Midzomerfeest 2016)

Vertel hoeveel energie hou jij eigenlijk over? Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee, maar kan vooral ook leuk zijn.

Inge en Jan Heuvink wonend aan de Wissinkweg waren zo vrij om mee te praten over de energiebesparingen die zij zoal doen. Jan geeft heel eerlijk aan dat ze niet heel bewust met energie besparen bezig zijn. Maar ondanks dat kunnen ze wel aangeven dat ze nog een vrij nieuwe CV-ketel hebben en ze hebben ook een thermostaat met vaste regeling erop. De besparing dat ze maar 1x per dag de wc doortrekken, zullen we maar niet al te serieus nemen! Het huis is gewoon al van veel gemakken en besparingen voorzien en zij zien nu ook niet de urgentie om hier op korte termijn nog iets aan te veranderen. Ze zijn tevreden zoals het nu is.

Bijna de helft van de energierekening bestaat uit kosten voor verwarming, en een tiende voor warm water. Op een energiezuinige manier je huis en water verwarmen loont, voor jezelf en het milieu. Naast een goed geïsoleerde woning is het vervangen van een oude CV-ketel een goede maatregel om de woning energiezuiniger te maken. Wanneer u een oude CV-ketel vervangt voor een nieuwe HR-ketel dan heeft dit 3 grote voordelen:

* besparen op stookkosten;

* optimaal rendement van verwarmingsinstallatie;

* verbetering van energielabel.

Laat je inspireren en ga met besparen aan de slag!

Deel dit via social media