Gebruikerswaardering: 5 / 5

Ster actiefSter actiefSter actiefSter actiefSter actief
 

Graag al vast in uw agenda noteren: donderdag 13 oktober 2016 van 19:30 uur tot ca 21:30. In het kader van de Energiewedstrijd organiseert de Commissie Duurzaam Mariënheem in samenwerking met Nijhof Broekland een zeer informatieve avond.

 

De avond wordt georganiseerd in het Duurzaamheid Inspiratie Centrum in Broekland. Hier krijgt u informatie over allerlei vooruitstrevende technieken. Als u interesse heeft kunt u zich opgeven op www.buurkracht.nl/marienheem.

Interview Energiewedstrijd Duurzaamheid (Midzomerfeest 2016)

Vertel hoeveel energie hou jij eigenlijk over? Energie besparen is goed voor het milieu en de portemonnee, maar kan vooral ook leuk zijn. Met die insteek heeft het buurtteam van Buurkracht in Mariënheem een energiecompetitie opgezet. 20 straten strijden in Mariënheem een jaar lang tegen elkaar: waar gaat het energieverbruik procentueel het meest omlaag? De buurt die het beste scoort wint een straat-bbq.

Monique en Jos Kruiper wonend op de Essenbree waren zo vrij om mee te praten over de energiebesparingen die zij zoal doen. Monique geeft aan dat ze probeert om s nachts de was te draaien. Ze gaat zelf ook zoveel mogelijk met de fiets naar haar werk. Daarnaast gebruiken ze in de douche ook LED verlichting en Jos vult aan dat ze nog een vrij nieuwe CV ketel hebben. Die natuurlijk weer veel meer energie bespaard vergeleken met de oude. Monique geeft aan dit heel goed te kunnen merken, al was het alleen maar aan de uitstoot van warmte van het apparaat. In de ruimte waar de oude CV ketel stond, was het altijd warm. Nu houdt de ketel veel beter de warmte vast en heeft dus minder verlies.

Bij de vraag: “op welke manier zij nog meer energie kunnen besparen?”, was het antwoord: op dubbelglas boven. Dit is helaas vanwege financiële omstandigheden nog niet gebeurd, maar is wel een plan voor de toekomst! Of Jos en Monique nog tips hebben om energie te besparen? Koop spaarlampen en LED lampen.

Gekeken naar de energiecompetitie die hier in Mariënheem gaande is, hebben ze zelf weinig vertrouwen dat ze deze gaan winnen met de buurt. Ze hebben veel bomen in de buurt. Zonnepanelen kunnen hierdoor niet goed in de zon liggen en zij verwachten dat hier een grote slag mee geslagen kan worden als je die zou kunnen aanschaffen.

Laat je inspireren en ga met besparen aan de slag!

Kijk ook eens op www.buurkracht.nl/marienheem voor meer informatie.

Subsidie energiebesparing eigen huis

Vanaf 15 september 2016 kun je zo'n 20 procent subsidie krijgen voor het isoleren van je dak, spouwmuur, gevel, vloer en glas. Voorwaarde is dat je ten minste 2 isolatiemaatregelen laat uitvoeren. Doe je dat, dan kun je ook subsidie krijgen voor een paar andere maatregelen die energie besparen, zoals een isolerende buitendeur en een douche met warmteterugwinning.

Voor meer informatie zie: www.milieucentraal.nl/energie-besparen/energiezuinig-huis/financiering- energie-besparen/subsidie-energiebesparing-eigen- huis/

Deel dit via social media