De provincie Overijssel en Rijksoverheid hebben 15 miljoen beschikbaar gesteld om de knelpunten bij de N35 tussen Wijthmen en Nijverdal te verbeteren. Rijkswaterstaat heeft vorig jaar de plannen hieromtrent bekend gemaakt. Er zijn bijeenkomsten georganiseerd, zodat eenieder hier kennis van heeft kunnen nemen. Ook kon men op/of aanmerkingen maken op deze plannen.

 

Deze plannen vielen voor veel Mariënhemers niet gunstig uit. Rico Andriesse werkend bij Goudappel-Coffeng als verkeersdeskundige heeft zich over het probleem gebogen. Hij kwam met een heel mooie oplossing: een ‘traverse plus’ met twee ovale rotondes aan weerszijden van het dorp. De verkeerscommissie heeft dit plan voorgelegd aan de betrokken inwoners van Mariënheem en dit plan is met enthousiasme ontvangen. 

Een maand geleden heeft Rijkswaterstaat de meer definitieve plannen bekend gemaakt. Zie ook de website www.N35wijthmennijverdal.nl waar u de informatie over de maatregelen op het deeltrajecten Mariënheem West en Oost vindt. Het plan de traverse plus met 2 rotondes hebben ze doorberekend maar dit viel buiten het budget, wat ons erg tegenviel. We komen ongeveer 2 miljoen te kort. Deze 2 miljoen willen we proberen middels een politieke motie bij de provincie zien los te krijgen. 

De enige mogelijkheid om dit nog te doen is op 22 maart om 18.00 in het provinciehuis in Zwolle. Nico Dijkman van de verkeerscommissie Mariënheem zal dan inspreken op de commissievergadering bij de provincie Overijssel. Om het verzoek kracht bij te zetten is het belangrijk dat we met veel Mariënhemers ernaar toe gaan!

Wie gaat er mee als Nico inspreekt? Op eigen vervoer en neem de buren mee! De verkeerscommissie Even doorgeven aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. als u gaat zodat we aan de provincie door kunnen geven met hoeveel mensen we ongeveer komen.

Deel dit via social media