Gezond ouder worden willen we allemaal. Maar hoe zorg je ervoor dat je vitaal blijft tot je honderdste? Voldoende beweging speelt hierbij een belangrijke rol. Niet alleen zorgt voldoende beweging ervoor dat je spieren soepel blijven, ook helpt het chronische gezondheidsproblemen te verminderen. Door te bewegen blijven daarnaast je brein en het geheugen in conditie. Bewegen houdt dus zowel lichaam als geest jong!

 

MIEN ondersteunt senioren bij goed leven in het hart van Salland. Wij vinden het belangrijk dat u vitaal en zelfredzaam ouder wordt. Voldoende beweging helpt daarbij. Daarom is MIEN gestart met het project Interactief Bewegen.

Doe gratis mee in De Schalm!

MIEN Interactief Bewegen combineert spel en samenzijn met moderne technieken. In twaalf bijeenkomsten in De Schalm werkt u onder professionele begeleiding samen met anderen aan uw conditie en coördinatie. Dat doet u door middel van beweegspelen op een spelcomputer als de Wii en de SilverFit.

Hoe dat werkt? U beweegt en de computer reageert. Dat werkt bijvoorbeeld via een camera. Moeilijk is het niet en leuk is het zeker. Ga de strijd met elkaar aan tijdens een potje bowlen of daal in razend tempo de berg af tijdens een wedstrijdje skiën.

Bij u thuis

Bent u wat minder mobiel? Dan komt ons mobiele team bij u thuis met een compacte spelcomputer. In twaalf sessies van drie kwartier werkt u onder begeleiding van een ervaren specialist op spelenderwijs aan uw conditie, en dat is nog leuk ook. Deelname is gratis!

Praktische info

Vanaf 3 april, op maandagochtenden van 09.30 – 11.00 uur in De Schalm. Deelname is gratis, dankzij ondersteuning van Fonds NutsOhra. U geeft zich op door een mail te sturen naar onderstaand mailadres of door onderstaand nummer te bellen.

www.zorggroepraalte.nl

Telefoon: 0572 74 40 50

Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deel dit via social media