De jeugd van Mariënheem van groep 0 tot en met 6 verzamelde zich bij het Asspel vanmorgen. Met stille trom kwam fanfare St. Caecilia uit Raalte ook de parkeerplaats op en opende de feestelijkheden met een plechtig Wilhelmus. En toen was het tijd voor de optocht! De kinderen met prachtig versierde skelters en fietsen mochten achter de fanfare aan. Ondanks koude, stijve vingers klonk alles muzikaal en feestelijk.

Diverse verkeersregelaars zorgden voor veiligheid onderweg. Een jaarlijkse cursus zorgt dat zij in topconditie zijn voor deze taak en bewijsbrieven waren meegenomen!

Na de optocht mochten de kleuters spelletjes doen in de kleine Arena. Daar waren voor hen niet allee spelletjesbegeleiders maar ook plasouders! Zij konden daar onder andere smakelijke bouwwerken maken met satéprikkers en spekjes. De grotere jeugd had activiteiten op het grote grasveld. In deze digitale tijd waar kinderen veel naar vierkante schermen kijken, soms zelfs met vierkante bomen en zonnen, deden ouderwetse spelletjes als kratstapelen, rupsband lopen en spijkerbroekhangen het nog prima. De spelletjes ‘water dragen’ en hengelen lieten zich prima combineren met het waterige weer. Goed bezig blijven, dan blijf je warm, ook na de korte pauze met ranja en chips gauw weer aan de slag! Gevraagd wat ze het leukste spel vonden, konden de kinderen niet kiezen: alles was leuk!

Terwijl groep 7 en 8 zich toch maar binnen installeerde voor de rommelmarkt, liet groep 0 tot en met 6 de oranje ballonnen los en gaf ze nog een zetje na, want ze waren iets zwaarder met die regen erop en de ietwat natte kaartjes. Het leverde wel prachtige ballonnenbomen op aan de rand van het grasveld. Dan naar binnen allemaal voor de rommelmarkt en een ijsje! Het aanbod was divers: spelletjes, puzzels, trekkers, broeken, cakejes, barbies… veel speelgoed wisselde van eigenaar.

Het was echt weer een fraaie dag: niemand die zich door het weer uit het veld liet slaan en zo was het samen weer supergezellig! Zie voor de foto’s hier. Iedereen die op wat voor wijze ook heeft meegeholpen: dankjewel!

Complete foto album is te zien op de BEELDBANK van Marënheem

Koningsdag 2019 from Harrie Huisman on Vimeo.

Deel dit via social media