Op donderdag 30 mei om 6.30 uur is er in het parochiebos achter de kerk van Onze Lieve Vrouwe ten Hemelopneming een eucharistieviering met als voorgangers pastoor Cornelissen en pastoraal werkster Clazien Broekhoff.vMet zang van het dames en herenkoor en Media Vita, met muzikale ondersteuning van enkele leden van de Fanfare St. Caecilia uit Heeten.

 

De speciale kapel wordt voor deze gelegenheid voorzien van een altaar, kaarsen en verdere benodigdheden voor de Heilige mis. In het bos, voor de kapel, worden vele stoelen geplaats, zodat de “vroege vogels” comfortabel kunnen meebidden en zingen. Ook menig vogeltje laat zijn gezang vanuit de bomen horen.

Het is een ware belevenis om zo vroeg in de ochtend, met zoveel mensen midden in een bos samen eucharistie te vieren. De dauw van de ochtend die optrekt, de hopelijk opkomende zon en de stilte die er is tussen de gebeden en de gezangen. Fluitende vogels en ritselende bladeren. Dit mag je niet missen! Dit is een sprookjesachtig begin van Hemelvaart. Na afloop van de H. mis is er in het parochiecentrum De Schalm, heerlijke koffie met krentenbrood en wordt het vaak nog een gezellige nazit.

Via deze link vindt u een foto uit 1917 van een bosmis

Deel dit via social media