Het was nog het koude en donkere jaargetijde dat het in de nieuwsbrief stond: “Zowel Trees als Truus gaan met pensioen. Na meer dan 40 jaar welverdiend, maar wat zullen ze gemist worden!” Het programma voor hun afscheid leek toen nog heel ver weg maar is inmiddels op een mooie zomerse dag al achter de rug! Op school is er naarstig naartoe gewerkt, met workshops muziek en oefenen voor een voorstelling voor de beide juffen. Al een jaar geleden mochten ze hun wens voor het afscheid aangeven. Dat was duidelijk: “Iets met muziek!”

Die muziek zat er al in ’s morgens onderweg naar school. Achter de (bijna) vijftig jaar oude Volvo van chauffeur meester Pascal hing namelijk een partij vrolijk rammelende blikjes en in die auto werden Trees en Truus feestelijk in stijl naar school gebracht. Daar kregen ze een mooie polscorsage en mochten ze zich een weg naar de ingang toe knuffelen waar twee versierde stoelen klaarstonden. Met een warm welkomstwoord door juf Hetty die meldde dat “80 jaar ervaring gaan we missen!” werden de festiviteiten in school geopend. De school in mocht over de rode loper, tussen trossen ballonnen door en onder de ballonnenboog in roze, rood, paars en geel.

Ondertussen was de voorbereiding voor de theatervoorstelling voor de kinderen in volle gang. Dat zag er veelbelovend uit. Het bleek te gaan over de zoektocht naar het geluk en de waarheid. Voor de waarheid moest je in de tik, tak, tijdmachine. Voor het geluk moet je durven zonder spijt, zo blijkt. En dan het geluk vangen!

Met de hele school is gepicknickt op het volleybalveld, lekker buiten. Daarna brachten de verschillende basisgroepen een voorstelling voor Truus en Trees! Zo was daar een circus, een drumvoorstelling, een liedje op de ukelele en er was een heuse rap. Als afsluiter was er voor alle kinderen Puck’s Ijs en was er de receptie voor alle belangstellenden, en dat waren er vele. De receptie vond plaats in het fantastische aangeklede fietsenhok. Er was tussen de felicitaties, dankjewels, kadootjes en bloemen ook altijd tijd voor een praatje met Trees en Truus. Er waren drankjes voor de feestgangers en heerlijke hapjes gemaakt door English Teacher Liz&friends, waaronder enkele kinderen.

Met pensioen? Nu al? Na ieder 40 jaar mag het wel een keer, vinden ze. Wij gunnen juf Truus en juf Trees van harte hun vrije tijd en heel veel leuke dingen om in die tijd te doen. Maar wat zullen ze gemist worden!

Foto's kunt je HIER bekijken

Deel dit via social media