Dat hebben toch bijna alle Mariënhemers?!

De kop is er al weer af. Midzomerfeest is weer begonnen en hoe! Midzomerradio deed menigeen al warm lopen met veel golden oldies uit allerlei genres, en voor het oog was er de versiering. De midzomerzonnebloemen en linten sierden ons dorp al en de buurten gaan de race met elkaar weer aan voor de allerfraaiste en origineelste versieringen. En niet te vergeten is het feest opgebouwd op het feestterrein! Zie hier enkele foto's.

Om 6 uur ’s avonds ging de kermis open en jong Mariënheem wist deze zeker al te vinden. De officiële opening geschiedde iets later en daar gooide Hageveld een bult ‘passion’ tegenaan, want er is ook in die wijk heel veel passie voor het Midzomerfeest!

In een statige processie trokken zij het terrein op. “Heel erg leuk, kort maar krachtig” werd erover verteld. De Slimste Mariënhemer was een titel die fanatiek werd nagestreefd. Het was daar volle bak, in zo’n 60 groepen werd diep nagedacht. Er was veel kennis over Mariënheem en haar inwoners nodig. Je moest bijvoorbeeld de oude èn de nieuwe bewoners van een op een foto vertoond huis weten en van verhalen verteld door Martin Hutten het al dan niet waar inschatten. “Spannend!” De concentratie droop ervan af. Zo ook bij het spel Jenga dat op de bar werd gespeeld! Mister Marrie verscheen ook op het podium en toen kon de avond al helemaal niet meer stuk. Jong en oud vermaakte zich. Er liepen giebelgeiten rond en zaten net iets ouderen te genieten. De feestavond met DJ Tom van Duuren duurde tot in de kleine uurtjes. Invincible André verzorgt weer het hele weekend licht en geluid voor de verhoging van eenieders feestvreugde. “Was gezellig” zei een anonieme respondent, de zonnebril weer opzettende. De gezelligheid is op de foto's wel terug te zien!

Maar toch weer op tijd uit bed voor de Midzomerbrunch, het Kindertheater en de Highland Games en Bubbel Voetbal! De broodjes smaakten prima en de allerjongsten genoten van het theater, waar een elfje haar vleugeltjes kwijt was en die moest ze toch weer echt hebben om naar het Midzomerfeest te gaan. De kinderen mochten helpen met tandenpoetsen en met de vleugeltjes zoeken in het bos, waar ze heel veel dieren tegenkwam.

In de tent was nog een loterij voor een volgeladen kruiwagen als hoofdprijs en een spetterend optreden van de Streetdance. Ook soepspetters vlogen in het rond, vanwege de Soepwedstrijd! Deze was gewonnen door de Parabool. Tegen een hele koe erin gooien en een sok van Rob Koggel laten trekken kan geen andere soep op, als we het filmpje mogen geloven. Cabaratier Koop Dorst maakte de lachspieren warm, terwil buiten de temperatuur ook lekker omhoogging. Daar speelden zo’n 60 kinderen fanatiek bij de Games en het voetbal. Spijkerslaan, Stenen Sjouwen, Boomstamgooien, Trekkerband Rollen, Sponsgooien (nat, natuurlijk) en dat bij de stoere klanken van echt Highlandmuziek, onder het toeziend oog van vele ouders èn Mister Marrie en gekust door een heerlijk zonnetje.

Als afsluiter lekker over de BuikSchuifBaan en zo schuiven we na de ochtend, gelukkig ook in beeld vastgelegd, de zatermidzomerdagmiddag alweer in!

Deel dit via social media