Zaterdag 21 september vertrekken we met 35 mensen van parochie H. Kruis voor een bedevaart naar Lourdes. De plek waar hemel en aarde elkaar raken. De plek waar Bernadette als nederig, armoedig en ziek meisje werd uitverkoren door Maria. Na een kleine zegenbede in de H. Kruisverheffing vertrekken we rond 6.30 uur richting Maastricht, waar we per vliegtuig verder reizen naar Tarbes bij Lourdes, in de Franse Pyreneeën.

 
Pastoor Ronald Cornelissen is hoofdaalmoezenier van deze bedevaart en zal ons in diverse vieringen voorgaan in gebed, samen met pastoraal werker Evelien Reeuwijk.
We hebben een druk programma, want per slot van rekening willen we alles meemaken en zien. Zo gaan we naar een viering bij de Grot, nemen deel aan de lichtprocessie, nemen deel aan de internationale mis in de ondergrondse kerk Pius X, lopen een middag door Lourdes “in de voetsporen van Bernadette”. We gaan naar de molen waar het gezin heeft gewoond en ook naar het cachot waar ze na veel ellende en armoede belandden.

Er is een excursie naar de Pyreneeën of u kunt kiezen om mee te gaan naar Bartrès, waar Bernadette een tijdje bij haar “voedster” woonde, omdat haar moeder de borsten had verbrand met heet water. Later is ze hier als 13 jarig meisje nog een keer in dit gezin geweest om hier schapen te hoeden en een klein inkomen te verdienen. De grote en kleine
kruisweg worden gelopen met verhalen over de kruisiging van Christus vertaald naar het hedendaagse leven.

Iedere pelgrim is vrij om deel te nemen aan het programma of zijn of haar moment van rust te nemen. Dit is het mooie van deze reis; Veel kan er, maar niets moet. Uiteraard nemen we ook op tijd een kopje koffie op een van de vele terrasjes. In het hotel waar we verblijven is er ’s avonds tijd om ervaringen van die dag of ons eigen “levensverhaal” met elkaar te delen, met een lach en een traan. Zo hopen we donderdag gesterkt door Maria en Bernadette en verhalen van ontmoetingen, terug te komen in Raalte. Wilt u ook een keer zulke ervaringen opdoen en mee op een bedevaart naar Lourdes, dan kunt u contact opnemen met Marion Kogelman telefoon 0572-365448, 06- 1829 1938
of via de mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook de pastoor en de pastoraal werkers van de parochie H. Kruis kunnen u doorverwijzen.

Deel dit via social media