De werkgroep Samen Leefbaar Mariënheem heeft weer overuren gedraaid, en met weer een prachtig resultaat. Al weken is Mariënheem sfeervol in het licht gezet met de met de kerstlichtjes versierde boompjes. Ze hebben een mooi programma rondom de kerst opgezet om elkaar in het dorp te ontmoeten en het samen gezellig te hebben.

Dat lukt! De kersttocht in inmiddels weer achter de rug. Er was weer flink uitgepakt. Overal stonden vuurkorven voor licht en warmte, kerstmannen begeleidden de boel, op verschillende plaatsen was van livemuziek te genieten. De start lag bij het Omnihuus, met een bon voor een oliebol en een muzikaal ensemble. De draaimolen op de Wildbaan draaide ook overuren en mocht je na een drankje met oliebol nog wat zoets willen kon je een suikerspin halen.

Ook de kerk was natuurlijk fraai met licht getooid.

Door de versierde en mooi uitgelichte tunnel naar de overkant gaande, kon je natuurlijk ook de kerk in. Daar klonken de stemmen van het koor op, en de basisschoolkinderen konden er hun op school gemaakte kerstster ophangen. Overal bovenuit klonken de midwinterhoorns: deze waren, zoals dat van oudsher de bedoeling is, van ver te horen.

Voor wat modernere muziek kon je het parochiebos in waar de Big Band van het Carmel College vol virtuositeit speelde.

In iets meer rust kon je genieten van al het moois dat Antiek de Eikelhof aanbiedt. Allerlei prachtige artikelen zijn daar te bewonderen! Voor de deur stond ook daar een live band. Even verderop bij school was het ook een zeer gezellig en sfeervol samenzijn.

Overal langs de route waren originele kerststallen te bewonderen, en langs de route stonden verkeersregelaars om ons Mariënhemers veilig te laten oversteken. Doorgaand verkeer heeft ook zeker goed gemerkt dat wij het gezellig hadden! Ook het Rode Kruis was aanwezig, voor de jeweetmaarnooit. Zo was aan alles gedacht en was de kersttocht weer zeer geslaagd. Wij kijken al uit naar volgend jaar, met wie weet weer andere verrassingen!

Tekst: Anique Pakkert

Foto's Henk kl Koermap | Harrie Huisman bekijk HIER de foto's het complete fotoalbum staat op de Beeldbank van Mariënheem

Video: Henk Kl Koerkamp

Deel dit via social media