De situatie rond het corona-virus raakt ons allemaal en heeft ook verstrekkende gevolgen voor ons kerk-zijn. Zoals bekend zijn de zondagvieringen voorlopig opgeschort. Hoe lang dat duurt is niet bekend. Zo mogelijk zijn onze kerken wel open om mensen gelegenheid te geven om te bidden, een kaarsje op te steken, of gewoon even in de stilte van de kerk te zitten.

 
Het pastoraal team onderzoekt op dit moment de mogelijkheden om via kerkradio, sociale media enz. vieringen uit te zenden. We proberen dit via de website van de parochie en via andere media bekend te maken.

De leden van het pastoraal team zijn en blijven overigens ook altijd beschikbaar voor een pastoraal gesprek, meestal zal dit telefonisch zijn. Onze telefoonnummers vindt u elders in de MIK. Laten we naar elkaar blijven omzien en voor elkaar blijven bidden. Namens het pastoraal team, Diaken Marc Brinkhuis.

Luister mee via de kerkradio!

Door de maatregelen in verband met de coronavirus zijn er heel veel activiteiten die niet plaats kunnen vinden.  Hierdoor zijn er ook veel mensen die thuis moeten blijven.  
Dat betekent veel minder ontmoetingen.  Vanaf woensdag 18 maart kun je iedere morgen luisteren naar de kerkradio. We (een groep van 5 mensen) gaan iedere ochtend rond de klok van 9.00 uur samen bidden en luisteren naar gedichten en verhalen. Op deze manier willen we samen met elkaar dagelijks stilstaan in gebed voor alle gevolgen van de coronavirus. 

Namens de werkgroep van pastoraat in de geloofsgemeenschap,
August Holtmaat en Marion Kogelman

Deel dit via social media