Thuis stilstaan bij 4 en 5 mei. Ook in Overijssel maken we 4 en 5 mei thuis mee. We staan alleen, maar toch samen, stil bij beide dagen. Het nationaal comité 4 en 5 mei roept iedereen vanuit huis mee te doen; hang de vlag uit, speel mee, zing mee, neem stilte in acht, kijk tv en spreek over vrijheid.Op 4 mei de hele dag de vlag halfstok. halfstok
Tijdens de Nationale Herdenking op 4 mei in de avond hangt de Nederlandse vlag halfstok. Dit jaar roept het comité Nederlanders op om niet alleen na 18.00 uur, maar gedurende de gehele dag de vlag halfstok te hangen. ......

Brand een kaarsje. 

In de nacht van 4 op 5 mei wordt het Vrijheidsvuur ontstoken in Wageningen. Daarvoor al worden fakkels met dit vuur vanuit Wageningen verspreid over alle provincies. Die verspreiding gebeurt door 14 mensen uit de reeks van 75 personen met familieverhalen die gerelateerd zijn aan de Tweede Wereldoorlog.

Op 4 mei vanaf 21:00 uur ontsteken we daarom thuis of op het werk ons eigen Vrijheidsvuur;  een vuur, een vlam, een fakkel, een kaars, een lichtje óf digitaal. We geven het vuur digitaal door aan onze vrienden en familie, die dat op hun beurt ook weer doen. Het échte vuur zetten we thuis achter het raam of in de tuin. Samen zetten we Nederland in het licht, denken aan de prijs die is betaald voor onze vrijheid én aan wat wij zelf kunnen  doen om die vrijheid te bewaken.

Op 5 mei mag de hele dag de vlag uit.animaatjes vlaggen 587580          marienheem viertvrijheid klein

Op 5 mei wordt Nederland, net als ieder jaar, opgeroepen om de gehele dag de vlag uit te hangen. De Nederlandse vlag en ook de bevrijdingsvlag.

Programmaonderdelen 75 jaar vrijheid uitgesteld.

Helaas konden de meeste programmaonderdelen van het project ’75 jaar vrijheid in Mariënheem’ niet doorgaan. De werkgroep is nog aan het brainstormen of en zo ja wanneer de overige programmaonderdelen uitgevoerd kunnen worden. Zodra daarover meer bekend is, wordt dit natuurlijk z.s.m. gecommuniceerd.

Commissie ‘75 jaar vrijheid Mariënheem’.

 

Dodenherdenking 4 mei 2020, Lancaster ED584

Diverse activiteiten die gepland stonden voor dit jaar kunnen helaas i.v.m. het coronavirus niet doorgaan. Toch willen we dit jaar de dodenherdenking niet ongemerkt voorbij laten gaan.

Zeven houten kruizen met de namen van de bemanningsleden zullen vanaf   4 mei bij het monumentje aan de Bloemenkampsweg staan.

Ook zal er de Britse vlag wapperen.

We hopen elkaar volgend jaar in goede gezondheid te ontmoeten op 4 mei, om wederom gezamenlijk stil te staan bij het herdenken van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. 

Blijf gezond!  Agnes van Lierop

lancaster       engels

Deel dit via social media