Vrijdag 4 december 2020 is op het Vrijwilligerspunt Raalte de Overijsselse Vrijwilligersprijs uitgereikt door Dhr. Van Moorsel, statenlid van de provincie Overijssel. In de gemeente Raalte waren 3 genomineerden die deze prijs in ontvangst mochten nemen: Aangepast Badminton in Raalte, Soepcafe Heino en de Rol Wandelclub uit Mariënheem.Van de Rol Wandelclub namen Ine Huis in 't Veld en Annie Achterhoek de prijs in ontvangst. Initiatiefneemster en oprichtster van de Rol Wandelclub, Dinie Schrijver, kon er helaas niet bij zijn.

Bemoedigende woorden van de Dhr. Van Moorsel: 

De rol en wandelclub Mariënheem bestaat uit een groep enthousiaste vrijwilligers die één keer per maand gaan wandelen met dorpsbewoners in de omgeving. Ze beschikken inmiddels over ruim 10 rolstoelen. Gezelligheid, zorgen voor een sociaal netwerk en een lekker bakje koffie horen erbij, als de Corona dat toe laat. Het is een zeer enthousiaste groep die als het even kan er op uit gaat. Het geeft de mensen echt het gevoel van lekker vrij wandelen in een vertrouwde omgeving.

Historie: 

De gemeente stelde rolstoelen beschikbaar voor de buurtdorpen. Diny Schrijver heeft het initiatief genomen om hier wat mee te doen. We zijn met 3 personen aan de slag gegaan om mensen te motiveren om met ons mee te gaan. De drempel was op dat moment nog heel hoog om in een rolstoel te gaan zitten.  In het dorp zijn we met de groep ook heel zichtbaar want iedereen draagt een geel hesje. "Mariënheem zorgt voor elkaar".

Het doel:

Het doel van het wandelen is dat mensen, die het zelf niet meer kunnen, toch weer naar buiten kunnen. De rolstoelgebruikers en de wandelaars zijn heel blij dat ze er samen op uit kunnen gaan. De buitenlucht is zo belangrijk en samen de omgeving in daar genieten ze echt van. Na de wandeling drinken we samen koffie. Indien iemand een gedeelte van de route in de rolstoel wil of zo met ons mee wil wandelen, kan dat ook. Na de wandeling drinken we samen koffie.

Elke 2e woensdag van de maand wordt als de weersomstandiheden het toelaten gewandeld. De eerste wandeling was op 6 maart 2016.

Er is ook een duofiets beschikbaar. Hier wordt ook regelmatig gebruik van gemaakt.

Er zijn ongeveer 14 gebruikers en 25 vrijwilligers.

Rol Wandelclub Mariënheem: Diny Schrijver,  Annie Achterhoek en Ine Huis in ’t Veld

Foto's klik HIER

Deel dit via social media